kleurspeurtochtSpelen is leuk, maar zeker nu de speelgoedboeken weer door de brievenbus vallen lijkt het soms ook erg duur om leuk te kunnen spelen. Toch is het helemaal niet nodig om veel geld uit te geven voor een middagje heerlijk spelen. Spel Speel Spelen geeft een lijstje van tien spelideeën die (bijna) geen geld kosten en simpel, maar doeltreffend zijn.

 

.

  1. Ga eens naar een andere speeltuin dan degene waar je normaal gesproken naar toe gaat.
  2. Ga op kleurspeurtocht, zeker nu het herfst is, is dat een heerlijke buitenactiviteit. (Zie foto bovenaan, zoek van iedere kleur een voorwerp)
  3. Veel kinderen voelen zich erg groot als ze een klusje mogen doen, of mee mogen helpen bij een klusje, dus ruim de speelgoed of boekenkast (samen) op en neem ook de tijd om tussendoor een van de boeken te lezen of ergens mee te spelen.
  4. Zoek insecten en kleine diertjes onder planten en stenen.
  5. Zet alle stoelen op een rij en speel bus, vliegtuig, boot of…
  6. Zet muziek aan en dans!
  7. ideeën voor spel wat geen geld kostVul de gootsteen met water en wat afwasmiddel en laat je kind zijn speelgoed afwassen of de pop in bad doen.
  8. Vul zakjes met ongekookte rijst of pasta en gooi/ mik ze in emmers, wasmanden, de krantenbak, enz
  9. Haal wat bakspullen tevoorschijn en pak de klei. Of laat je kind spelen met klei en wat ongekookte spaghetti.
  10. Speel post, maak een brievenbus (of gebruik de echte), teken en schrijf briefjes voor elkaar, doe ze in enveloppen en bezorg ze.
Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation