speelhuisjesVorig najaar hebben we een speelhuisje voor onze dochter gekocht. Waar we ook kwamen, als ze een speelhuisje zag dan moest ze erin en was ze direct lekker in zo’n speelhoekje aan het spelen. Ze vond het zo leuk dat we besloten er ook een te kopen. Na even rondgekeken te hebben hebben we op het dorp een tweedehands huisje aangeschaft, ook leuk en stukken betaalbaarder.
Hoewel je voor een nieuw speelhuisje veel keuze hebt en precies diegene kunt kopen die jij het mooiste en het meest praktisch vindt, vind ik nieuwe speelhuisjes ook erg duur. Gelukkig staan er ook redelijk wat tweedehands te koop. Minder keuze, met hier en daar een gebruiksspoortje, maar wel veel voordeliger.

Het huisje wat je op de foto ziet is ons speelhuisje, tenminste deze is nieuw en die van ons dus niet. Het kastdeurtje rechts in het huisje zat er niet meer bij en de bankschroef op het werkbankje werkte niet goed. Zat en werkte, want toen ik het huisje afgelopen weekend schoonmaakte na de winter, brak er een groot stuk van het blauwe werkbank gedeelte af (dat stuk met het gele bakje erop). Nadat ik mijn man had gevraagd of hij het wilde en kon repareren (deze vraag werd beantwoord met een hele verbaasde blik en een ‘ik zal er nog wel eens een keer naar kijken’), besloot ik het anders te doen. Ik heb het blauwe gedeelte weggehaald en ook het binnenstuk. De rechterkant van het huisje is nu een hekje en dochterlief vind het prachtig. Ze heeft huisje omgedoopt tot stal en is er met nieuw enthousiasme in gaan spelen.

accessoires voor speelhuisjesPrima, alleen bij mij knaagde er iets, het huisje heeft nu minder speelmogelijkheden en hoewel mijn dochter dit dus helemaal niet erg vindt, ben ik toch op zoek gegaan naar accessoires voor speelhuisjes.
Ik kwam leuke dingen tegen en raakte ook geïnspireerd, ik zag opeens in foldertjes ook leuke artikelen om je speelhuis mee op te fleuren. Mijn “vondsten” wil ik hier graag delen. Misschien heb je ook een speelhuisje wat wel wat nieuwe speelmogelijkheden kan gebruiken of wil je een huisje kopen of maken. Het is altijd leuk om te weten wat voor mogelijkheden er zijn om het spel van je kind in een speelhuisje verder uit te breiden.

 

 

 

 

Zelf vond ik onderstaande dingen erg leuk, maar ook een schoolbord, vlag met hijssysteem, verrekijker of stuurwiel voor je speelhuis is te koop. Kijk  hier en hier voor leuke accessoires voor speelhuisjes.

accessoires voor speelhuisjesaccessoires voor speelhuisjes

 

 

Zoals gezegd bedacht ik zelf ook nog een aantal toevoegingen voor ons speelhuisje. In de folder van de Xenos zag ik leuke bloempotjes aan een haak (die dus erg leuk aan ons hekje zouden kunnen), maar ook diverse kunstbloemen of kleine grasmatjes met bloemetjes.
Je kunt ook denken aan stickers om je huisje mee op te vrolijken of een deurbel. Aangezien mijn dochter ons huisje nu een stal vind, zat ik nog te denken aan een nep lammetje of kippetjes. Nu zo net voor Pasen zijn deze vast wel ergens te vinden. Veel (vernieuwd) speelplezier!

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

5 Thoughts on “Accessoires voor speelhuisjes: (Oude) speelhuisjes vol nieuw speelplezier.

 1. Toffe tip! Vooral de brievenbus vind ik schitterend. Voor wie zo n speelhuisje leuk vind maar te duur in aanschaf is het interessant om na te gaan of er geen spelotheek is in de buurt. In ons klimaat kun je er tenslotte maar enkele maanden per jaar gebruik van maken he….

 2. Pingback: Bron van inspiratie |

 3. Goedendag ik ben op zoek naar n deurbel voor n little tikes speelhuisje
  Ik hoop dat jullie maar daar bij kan helpen ik hoor het graag,

  BVD wil rietveld ,

  • Sharon Vleugel on 1 september 2014 at 14:35 said:

   Hallo,

   Voor ons speelhuisje heb ik een gewone draadloze bel gekocht bij de bouwmarkt, de goedkoopste modellen zijn maar een paar euro en werken echt. Onze dochter vindt dit heel leuk. Wel zou ik even kijken naar het lawaai wat de bel maakt… Bij de bouwmarkt kun je ook een losse drukker (drukknopje) van een bel kopen, ziet er heel echt uit, kost bijna niets, maar maakt geen geluid. Een speelgoedbel is moeilijker verkrijgbaar, duurder en ziet er minder echt uit. De echte bellen kun je met sterke dubbelzijdige tape oid prima bevestigen.
   Succes ermee!

   Gr. Sharon

 4. Pingback: Favoriete blogjes uit de maand Maart - Mamaliefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation