afplakband spelletjesAfplakband spelletjes? Ja! Afplakband! Daarmee kun je namelijk heel veel leuke spelletjes doen. Binnenspelletjes, want het is niet echt weer om lang buiten te spelen.

 

 

 

 

 

  • Tape bijvoorbeeld een hinkelspel op de vloer, of maak met de schilderstape een kleine cirkel met daaromheen 2 grotere, en laat de kinderen met een bal naar de cirkels rollen. Wie kan de bal het dichtste bij de kleine cirkel rollen?

 

afplakband spelletjes

  • Toch is ook een simpele lijn al voldoende voor een aantal leuke spelletjes, zo zal een lijn van afplakband op de vloer kinderen uitnodigen om eroverheen te lopen, springen, hinkelen enz, maar kan de lijn ook gebruikt worden om ver te springen, als afstandslijn voor kegelen of blikgooien, voor het kaatsen met een bal tegen de muur, enz.

 

  • Maak een groot boter kaas en eieren op de grond.

 

  • afplakband spelletjesHet is ook leuk om rechthoeken op de grond te plakken die de kinderen met blokjes kunnen vullen. Passen en meten!

 

 

 

 

 

Het voordeel van afplakband is dat je het op alle ondergronden kunt gebruiken, dus een weg die van de harde vloer over het kleed en op de bank loopt is geen probleem. Er zijn allerlei mogelijkheden. Laat de tape niet te lang zitten, want dan wordt het heel lastig om hem nog goed te verwijderen. (Hoewel het helpt om de tape tijdens het verwijderen even op te warmen met een föhn.)
Door iets op de grond te plakken baken je automatisch de speelruimte af, de tape geeft immers aan waar er gespeeld kan worden. Ook kun je met de tape niet heel klein werken, je plakt al snel grotere vlakken. Deze grote vlakken nodigen kinderen uit om sensomotorisch aan de slag te gaan, met hun hele lijf zijn ze bezig: lopen, springen, gooien, pakken, brengen…

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation