Angry Birds on thin iceEen gezelschapsspel van een computerspel, meestal vind ik dat maar een flauwe nabootsing, je mist immers de ‘special effects’ die het spel op de computer, of in dit geval ook de telefoon opleuken. Daarnaast zijn spelletjes van een rage wel erg tijdsgevoelig. Redelijk kritisch begon ik dus aan deze review, terecht?

 

 

 

 

Angry Birds on thin iceHet doel van het spel is als eerste 1000 punten behalen. Dit kun je doen door een opstelling van een van de bijbehorende kaartjes na te laten bouwen door je medespelers en deze zo omver te schieten dat de groene varkens van het bouwwerk vallen. Als dat lukt dan krijg je de punten die op het kaartje staan, 100, 200 of 300 punten. Hoe moeilijker de opstelling, hoe meer punten je krijgt als het lukt. Je mag zelf kiezen voor welke soort kaart je gaat en zo kun je dus ook de
moeilijkheid van het spel bepalen.

 

In de set zitten 13 blokken waarmee de bouwwerken gemaakt kunnen worden, al spelende valt het me op dat je best precies moet werken bij het nabouwen van de voorbeelden op de kaartjes. De steunbalken zijn namelijk niet aan alle kanten even breed en dan maakt het nogal een verschil hoe je deze neerzet. Als ze met de smalle kant naar je toe staan, is het raken veel moeilijker.

angry birds on thin iceHet raken is sowieso niet gemakkelijk, het is best even oefenen voordat je het een beetje doorkrijgt hoe hard je de katapult moet induwen om ook echt iets te raken. De spelregels vertellen dat de katapult minimaal 30 centimeter van het bouwwerk moet staan. Zelf had ik het dan handig gevonden dat er iets van een meetlatje bij het spel zou zitten, maar helaas. Ook de doos kan niet door als richtlijn, deze is korter dan 30 centimeter. Ik vond de vogels wel goed passen, zowel in de katapult als qua gewicht, ze stoten wel het bouwwerk om, maar zullen verder weinig beschadigen.

 

 

Door het goede kijken bij het bouwen en het toch best moeilijke schieten denk ik dat de adviesleeftijd van 5+ voor dit spel optimistisch is. Zelf zou ik het spel meer aanraden voor kinderen vanaf 7 jaar.

Angry Birds on thin iceHet spel is mooi uitgevoerd en heeft ook originele details, zo zijn er ijsblokken die in tweeën kunnen breken en een ontploffend TNT blokje. Het spelidee is leuk en geen slap aftreksel van het digitale spel. Het concept is ook leuk, met een katapult dingen omver schieten zal veel kinderen (en volwassenen) aanspreken.
Een groot voordeel van het spel vind ik dat het ook goed alleen te spelen is als je bijhoudt in hoeveel beurten je op 1000 punten komt.
Als je het spel samen speelt denk ik dat het vele wachten (tot je medespelers klaar met bouwen zijn en jij raak hebt geschoten) het spelplezier in de weg zou kunnen zitten.

Angry Birds on thin ice is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation