Naast aandacht voor producten, is er op dit blog ook regelmatig aandacht voor bedrijven. Webwinkels met een bijzondere collectie, filosofie of service. Deze keer nemen we Bambootoys onder de loep.

Er zijn maar weinig webwinkels die ik echt mooi vormgegeven vind, maar Bambootoys is er zeker een van. Modern, overzichtelijk en gevuld met mooie producten. Toen ik voor de eerste keer op deze site kwam heb ik direct de hele collectie bekeken.

Bambootoys  een jonge webwinkel, die sinds april 2012 actief is. Het is de 2e webwinkel van Tanja Damhof-Wohlsperger (ze heeft ook Toys42hands). Deze webshop is helemaal gericht op speelgoed wat gemaakt is van bamboe.  Bamboe is een goede grondstof voor speelgoed, het is niet giftig, je kunt er niet allergisch voor zijn en het is biologisch afbreekbaar. Bamboe speelgoed is  licht, flexibel, maar ook heel sterk. Omdat bamboe erg snel groeit en er meerdere keren van een plant geoogst kan worden, is het een goed alternatief voor hout.  Daarnaast is speelgoed gemaakt van bamboe vaak ook erg origineel vormgegeven. Genoeg reden voor Tanja om er een webwinkel in te beginnen.

Ik heb redelijk wat producten van Bambootoys bekeken en vind er hele mooie en originele dingen tussen zitten. Vooral het merk Hape vind ik erg leuk. Hun bouwblokken waren groter dan ik had gedacht en zijn erg mooi uitgevoerd. Grappig is ook dat je een groot blok ziet, maar dat het, wanneer je het oppakt, bijna niets weegt.

 

 

 

 

 

 

Wat betreft het origineel vormgegeven, daar is de mozaïek een goed voorbeeld van, er zitten niet alleen diverse vormpjes bij deze mozaïek, de vormen staan ook iets bol, zodat je met hoogteverschillen kunt werken.

 

 

 

 

Voor mij springen vooral de voertuigen van Hape eruit. Deze vind ik erg leuk vormgegeven, in ieder ontwerp is duidelijk te zien dat het van bamboe gemaakt is. Vooral de kleine autootjes zijn erg leuk als een klein cadeautje.

Er zijn 8 verschillende uitvoeringen van. De bovenkant van de auto is plastic. (Ik begreep dat Hape dit in de toekomst nog wil veranderen in een milieuvriendelijker materiaal.) Aan de onderkant is het bamboe te zien. Het is een licht autootje wat soepel rijdt.  Het autootje doet zeker niet onder voor de bekende metalen autootjes, maar is wel een stuk origineler.

 

 

Ik vind speelgoed gemaakt van bamboe een erg goed idee, vooral omdat het behalve milieubewust ook vaak zo mooi vormgegeven is. Bambootoys is op dit moment de enige webwinkel gericht op dit materiaal. Ik vind het jammer dat het assortiment nog niet zo groot is (ruim 100 artikelen). Andersom is deze winkel natuurlijk ook nog maar pas gestart. De producten die ik heb gezien vond ik mooi, origineel, degelijk en goed afgewerkt.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.bambootoys.nl

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation