Met 6 euhm… ‘bakjes’, veel gekleurde fiches en een variabele dobbelsteen, maar zonder spelregels is het heel leuk spelen!

Wie de grote variant kent weet het al, een Bilibo is een leuke ‘schildpadschild’ achtige vorm die met een beetje fantasie allerlei dingen kan zijn. Ook het spel is hierop gebaseerd. Het bevat 6 kleine Bilibo vormen, die ook voor van alles kunnen dienen, als bakje voor een vlooienspel, maar ook als tol, als stolp om fiches onder te schuiven, als stoel voor Barbie, als baby’tje voor bij de grote Bilibo, als gietbakje voor onder de douche…

 

Onder de douche? Ja, deze kleine bakjes zijn echt voor heel veel dingen te gebruiken en omdat er geen spelregels bij het spel zitten, staat er ook nergens dat dat niet mag. (En al stond het er wel…) In Amerika zijn de mini Bilibo’s ook los verkrijgbaar zonder fiches en de dobbelsteen en daar zijn ze al bij hele jonge kinderen populair, ook als waterspeelgoed. De 2 gaatjes in de Bilibo zorgen er namelijk voor dat je er inderdaad erg lekker mee kunt gieten. Ook mijn dochter had met haar 9 maanden al veel aandacht voor deze bakjes. Ze vond het erg leuk dat ze door hun ronde vorm wiebelden op de grond en onderzocht ze uitgebreid.

 

 

Toch is dit speelgoed zeker niet alleen voor de hele kleintjes. Juist doordat er ook een dobbelsteen en fiches bij zitten kunnen er ook heel veel spelletjes mee worden bedacht. Hoewel kinderen pas rond de 6 jaar echt toe zijn aan regelspelletjes, kunnen ook jongere kinderen hier goed mee uit de voeten, want als je zelf de regels mag bedenken, hoeft de nadruk niet op winnen te liggen en dan kan het heel leuk zijn om met deze Bilibo’s bezig te zijn. Probeer maar eens om fiches in de Bilibo’s te wippen bijvoorbeeld!

 

Ook voor kinderen boven de 6 jaar is deze game box nog heel geschikt. Zoals ook in onderstaand filmpje te zien is, kun je niet alleen zelf de regels van het spel bedenken, maar ook je eigen spelbord maken…
En als de kinderen echt uitgespeeld raken met deze game box, dan zijn de mini Bilibo’s ook heel goed te gebruiken als leuke opbergbakjes…

 

Deze game box nodigt niet alleen uit tot heel veel spelen, maar stimuleert ook de creativiteit en voor jongere kinderen de motoriek en de oog- handcoördinatie; fiches pakken, ermee schuiven, ze omhoog wippen zoals bij een vlooienspel… Ook op communicatief gebied is het leuk speelgoed, want doordat het spel geen vaste regels heeft, moet er goed overlegd worden voordat er gespeeld kan worden.

 

Het enige minpuntje aan deze game box vind ik dat er op de verpakking staat dat je op hun internetsite nog veel meer (engelstalige) spelideeën kunt vinden. Je raadt het al, deze spelideeën ben ik niet tegengekomen. Waarschijnlijk is dat ook iets waar alleen volwassenen tegenaan lopen, kinderen hebben vast ideeën genoeg wat je met deze leuke bakjes zou kunnen doen.

De Bilibo Game Box is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com

Bilibo Game Box – YouTube.

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation