Naast aandacht voor producten, is er op dit blog ook regelmatig aandacht voor bedrijven. Webwinkels met een bijzondere collectie, filosofie of service. Deze keer nemen we Chocolate-Moose onder de loep.

 

 

Vraag aan een volwassene met welk speelgoed hij vroeger speelde en Danielle Krekels kan vertellen wat voor persoon het is. Het speelgoed waar je mee speelt vertelt namelijk veel over je. In haar boek ‘Speel je Kerntalenten uit- Kinderspeelgoed vertelt wie je bent’ legt Krekels uit hoe dit werkt en hoe je deze informatie kunt gebruiken voor een juiste beroepskeuze.

De speelgoedwebwinkel Chocolate-Moose heeft hierop ingehaakt en is een samenwerking aangegaan met Krekels. Want als speelgoed iets zegt over volwassenen, dan zegt het zeker iets over degene voor wie het bedoeld is, de kinderen!

“Ouders gaan er vaak van uit dat speelgoed altijd creatief en educatief moet zijn, maar leggen eigenlijk zo een keuze aan het kind op. Door echter de persoonlijkheid van het kind voorop te stellen, bied je speelgoed aan dat met de spontane voorkeur van je kleinste overeenstemt en de aangeboren talenten stimuleert. Door aandacht te hebben voor die ‘Kerntalenten’, help je kinderen om later de juiste studie- en jobkeuze te maken.” Aldus Jennifer Menten van Chocolate-Moose.

Deze gedachte resulteert in een groot (meer dan 20 000 verschillende artikelen!), origineel, educatief, milieubewust en duurzaam speelgoed aanbod. Maar ook de webwinkel zelf is anders. Je wordt gevraagd te kijken naar het speelgoed wat je kind leukste vindt. Want het soort speelgoed waar je kind mee speelt vertelt veel over zijn talenten. De collectie van Chocolate-Moose is ook onderverdeeld in talenten, het is dus een kwestie van de categorie zoeken waarin het lievelingsspeelgoed van je kind staat en kiezen maar. Of, bekijk het wat ruimer en kijk welke van de 17 categorieën het beste bij je kind passen, de site heeft een handige zoekfunctie om je hierbij te helpen. Op deze manier is de kans heel groot dat je kind het gekochte speelgoed leuk vindt, want je kiest materiaal wat aansluit bij zijn of haar persoonlijkheid.

Hoewel ik me grondig heb verdiept in spelen, betrap ik mezelf er geregeld op dat ik toch te rationeel naar spel kijk. Een van mijn gedachten bij dit concept was namelijk; ‘oké, leuk, maar kies je zo niet te eenzijdig speelgoed voor je kind?’
Dit is niet het geval, het heeft weinig nut om speelgoed te kiezen uit de categorieën waar je kind het minste mee heeft.Mogelijkerwijs worden deze talenten wel even gestimuleerd, omdat het kind (uit beleefdheid) met het materiaal speelt omdat hij het heeft gekregen, maar het speelgoed zal al snel ongebruikt blijven liggen. Spelen gaat immers om het doen wat je leuk vindt, zonder doel en met plezier.

Maar wat heeft Chocolate-Moose dan zoal? Ze verkopen speelgoed voor kinderen van nul tot 14 jaar (en ouder) en ze hebben originele merken als Liliputiens, Scratch, Hape, Collecta, Djeco en 4M. Kijk bijvoorbeeld eens naar de stevige, grote en mooi gedecoreerde kartonnen speelsets van Djeco. Voor nog geen 10 euro heb je een paleis, een raket of een kasteel! De verpakking is zo plat dat het pakje gewoon door de brievenbus kan. Niet dat dit iets uitmaakt voor de verzendkosten, want bij Chocolate-Moose wordt je bestelling gratis geleverd!

 

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation