constructiespeelgoed van Oxybul

Speelgoed waar je zelf vroeger mee speelde en wat nog steeds verkrijgbaar is, is meestal ook leuk en goed speelgoed. Dit speelgoed is niet voor niets al die jaren blijven bestaan.
Nopper is een voorbeeld van speelgoed van vroeger, wat nog steeds bestaat. Via schoolleveranciers is het eigenlijk altijd wel verkrijgbaar geweest, maar op dit moment zie je het ook weer steeds vaker bij ‘gewone’ (web)winkels. Verschillende merken hebben het weer in de collectie en niet voor niets!

Een van die merken is Oxybull, zij hebben een tonnetje met dit constructiespeelgoed. Spel Speel Spelen mocht van Fun.be dit speelgoed uittesten.

Ton Met ConstructiespeelgoedHet eerste wat me opvalt is dat het echt lijkt op het materiaal van vroeger, maar wel wat frissere kleurtjes heeft en ook een aantal originele blokken. Zo zitten er in de set twee halve bollen waar je een bal mee kunt maken, maar ook een aantal dakjes. De blokken zijn een beetje flexibel en voelen degelijk aan.

Onze oudste dochter is bijna drie en spelen met constructiemateriaal heeft niet echt haar voorkeur. Ik was dus heel benieuwd wat ze van dit speelgoed zou vinden. In eerste instantie speelde ze er fantasiespel mee, de blokjes waren koekjes die ze vrolijk aan iedereen uitdeelde. Toch ontdekte ze ook al snel dat je de blokken op elkaar kunt duwen en dat je er dan dingen mee kan maken.  Voordat we deze set in huis hadden wilde ze alleen samen met een volwassene dingen bouwen (waarbij ze ze dan vooral vertelde wat zij wilde dat er gemaakt zou worden) maar met deze blokjes gaat ze ook regelmatig zelf aan de slag!  Het bouwen gaat dan ook erg makkelijk, je duwt de blokken op elkaar en klaar ben je!

Constructiespeelgoed van OxybulHet leuke aan dit speelgoed is dat je het op verschillende manieren kunt gebruiken, je kunt het inderdaad simpelweg op elkaar duwen, maar je kunt er ook echt dingen mee maken. Bij deze set zitten vier wielen, dus er kunnen voertuigen worden gemaakt, maar ook huizen, torens, robots, enz.
Als je kind echt dingen met de set wil maken moet hij ook rekening houden met de pinnetjes op de blokjes, om blokjes zijdelings aan elkaar te verbinden moet je de enkele rij pinnetjes aan de zijkant van een blok combineren met de dubbele rij pinnetjes van een ander blok. (Weet je nog van vroeger?) Dit vraagt meer van je kind dan zomaar wat blokjes op elkaar duwen. Hierdoor is dit speelgoed voor verschillende leeftijden leuk. Kinderen vanaf twee en half kunnen er wat mee, maar ook kinderen van vier of vijf jaar.

Ik gebruikte dit soort blokken ook regelmatig bij kinderen met een beperking. Juist doordat je ze makkelijk op elkaar duwt konden ook deze kinderen er goed mee overweg. Als ik een kindje begeleidde die de blokken nog niet op elkaar kon duwen, liet ik de blokken juist lospeuteren, dit lukt al heel snel. Daarnaast is het leuk voelmateriaal door alle pinnetjes.

Hoe langer we dit setje in huis hebben, hoe mooier de bouwwerkjes van onze dochter worden. Ze ontdekt er steeds meer mee. Binnenkort wil ik haar laten zien dat je deze blokjes ook heel goed kan gebruiken in combinatie met klei of verf, lekker afdrukken maken!

Ik vind het veelzijdig materiaal voor een vriendelijke prijs, een aanrader om in huis te hebben!

Toch heb ik nog twee kleine puntjes van kritiek, op het tonnetje staat dat er 50 blokken in zitten, volgens mij zijn dit er minder. Dochterlief had de doos al open voordat ik er erg in had, heel misschien zijn er toen een of twee blokjes kwijt gegaan (kan het me niet voorstellen, het zijn niet erg kleine blokken), maar dan nog kom ik niet tot 50 stuks. Wel is het een mooie hoeveelheid om lekker mee te spelen.
Het andere puntje is dat als je iets bouwt, de blokjes soms wat gemakkelijk los gaan. Zo hadden wij een vliegtuig gemaakt maar de wielen en de vleugels vielen er al snel af. We konden er niet echt lekker mee spelen. Nu ligt dit wel aan het vliegtuig, met zijn zware wielen onder het bouwwerk en zijn uitstekende vleugels, andere bouwwerken zijn veel steviger, maar ook op de verpakking staat een vliegtuig als voorbeeld van wat je zou kunnen maken.

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

One Thought on “Constructiespeelgoed van Oxybull

  1. Leuk dat je ook voor fun.be speelgoed mocht uittesten. Dit is zeker gaaf speelgoed, hebben we hier in huis ook. Weet alleen nooit hoe het heet 😉
    Linda onlangs geplaatst…Werkende thuisblijfmoederMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation