Haba poppenHet Duitse merk Haba is de laatste jaren naast houten speelgoed ook speelgoed van stof gaan produceren. En wat zitten daar leuke dingen bij! Etenswaren van stof, babyspeelgoed, maar ook hele leuke poppen. De poppen bestaan in verschillende formaten en voor verschillende leeftijden. De wat grotere poppen (vanaf 30 cm) zijn voor kinderen vanaf ongeveer anderhalf en Haba heeft ook een serie poppen voor kinderen vanaf een half jaar. Deze popjes zijn wat kleiner, lichter en gemaakt van zachtere stoffen.

 

Bij ons in huis wonen inmiddels ook een aantal poppen en er wordt heel intensief met ze gespeeld. Onze pop Milla is inmiddels al weer twee jaar oud, dagelijks mee gespeeld en ze ziet er nog uit als nieuw! De popjes zijn goed wasbaar en hebben een lief gezichtje en leuke kleertjes. Bij de wat grotere popjes kunnen de kleertjes ook uit en voor hen zijn er setjes kleding te koop. Leuk om de kleertjes eens af te wisselen of misschien ter vervanging.  Ons popje Milla (volgens Nine ‘poppe Mila’: bovenste foto)  ziet er inderdaad nog uit als nieuw, maar haar legging is met de tijd een klein beetje gaan pillen. Helemaal niet storend, maar mocht het erger worden, dan zou ik haar kleertjes kunnen vervangen.Haba poppen

Ik vind deze poppen er zo leuk uitzien, ze hebben een lief realistisch gezichtje en hun haar en kleding is modieus. Doordat het stoffen popjes zijn kunnen ze niet makkelijk mee in bad zoals bij een plastic pop, maar verder vind ik ze echt veel leuker en aantrekkelijker dan de poppen die ik in de speelgoedwinkel tegenkom. Het zijn echt stoffen popjes, ze kunnen niet praten, poepen, eten of plassen, maar dat is ook helemaal niet erg.
Sommige plastic poppen lijken op een echte baby en er zijn kinderen die dat prettiger vinden, zeker jong ontwikkelde kinderen zullen misschien beter kunnen spelen met een pop die er heel echt uitziet, ze kunnen zich dan meer richten op het spelen en hoeven minder te doen alsof (ze hebben tijdens het spelen minder verbeelding nodig).

Toch zijn er ook genoeg plastic poppen die ik niet mooi of realistisch vind, sommigen zijn zo groot dat ze niet erg handzaam zijn, en vaak zijn ze ook erg duur.  De poppen van Haba zijn ook niet goedkoop, maar als je toch geld uitgeeft aan een pop…

Haba poppen

Plastic poppen zijn ook bijna altijd babypoppen, terwijl de popjes van Haba ook kunnen fungeren als ‘kindpoppen’. Je kind kan er dus langer en veelzijdiger mee spelen. Er zijn inmiddels heel veel verschillende Haba poppen en ook jongens poppen, er is vast een popje die je kind mooi zal vinden.

Mooi vinden, ik noemde het al een aantal keer en het klinkt zo oppervlakkig, een pop is toch een pop? Nee, om lekker te kunnen spelen is het ook erg belangrijk dat het speelgoed aantrekkelijk is, je kind zal veel vaker spelen met iets wat hij heel mooi vindt als met iets wat maar ‘zozo’ is (daarom is het ook belangrijk dat speelgoed schoon en heel is, zie ook voorwaarden voor spel )
Een mooie pop mag dus zeker!

De kleinere popjes die al geschikt zijn voor kinderen vanaf een half jaar, zijn zoals gezegd van wat zachtere materialen gemaakt. Pop Milla heeft een gezichtje van dikke katoenen stof, de kleine popjes hebben een gezichtje van polyester (de allerkleinste popjes met geprinte oogjes en mond, in plaats van geborduurd). Ik ben wel benieuwd of deze gezichtjes ook mooi zullen blijven en niet gaan pillen of slijten. Op dit moment hebben we de popjes nog te kort om dit te kunnen zeggen (een maand), maar ik hou jullie op de hoogte!

Je kunt de Haba poppen onder andere hier kopen. Haba poppen

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation