dubbele twidgetEen Twidget is een Fidget… Oké… ja… een wat en… een wat?
Fidgets zijn friemelspeeltjes die bijvoorbeeld door kinderen met ADHD gebruikt worden om meer geconcentreerd naar bijvoorbeeld de juf te kunnen luisteren als zij iets aan het vertellen is. Speelgoed wat je in je hand hebt en waar je mee kunt friemelen.

Deze dubbele Twidgets zitten met drie in een set en bestaan ieder uit twee ballen doorzichtige ballen die aan elkaar zitten. In de Twidget zitten kunststof balletjes van een kleur en een geel balletje. Het is de bedoeling dat je al friemelend het gele balletje van de ene grote bal naar de andere grote bal brengt. In de paarse variant zitten de minste balletjes en deze is dan ook het gemakkelijkst, vervolgens komt de Twidget met de groene balletjes, en de Twidget met de blauwe balletjes is het moeilijkst. Het gele balletje in de Twidgets is net iets groter dan de andere balletjes waardoor het niet zomaar van de ene kant naar de andere kant verschuift, je moet echt behoorlijk friemelen om het voor elkaar te krijgen.

Een Twidget is ongeveer 15 centimeter groot en ligt, net zoals de Yuck-E-Ball lekker in de hand. De Yuck-E-Ball en de Twidgets worden door dezelfde fabrikant gemaakt en zijn ook van hetzelfde materiaal. Lekker aanvoelend kneed, knijp en friemelspeelgoed zonder vervelende geur wat ook nog eens heel degelijk is. Goed voor de motoriek, rustgevend, concentratiebevorderend, leuk en het ziet er ook nog grappig uit! Ik kan me voorstellen dat kinderen hier graag mee spelen. (Ik kan er zelf ook slecht vanaf blijven, dit tot ergernis van mij man die zich stoort aan mijn gefriemel.)

Zelf vond ik de groene Twidget het fijnst in de hand liggen, maar omdat ze in een set van drie komen kun je zelf proberen welke het beste bij je past. Wel maken de balletjes in de Twidgets een zacht geluid als ermee gespeeld wordt (de paarse maakt het meeste geluid), waarvan ik me kan voorstellen dat dit storend kan zijn als de Twidget in de klas wordt gebruikt. Beter kunnen luisteren naar de leerkracht is fijn, maar als andere kinderen afgeleid worden door het geluid van de Twidget is het misschien minder succesvol.

Deze set dubbele Twidgets is onder andere verkrijgbaar bij Het Knuffelkontje

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation