DuploBijna alle kinderen hebben wel Duplo, de overbekende blokjes. Toch worden de blokjes niet altijd even intensief gebruikt, op zich helemaal niet erg, maar soms wel jammer. Hier wat tips om het Duplo spel wat nieuw leven in te blazen.

 

 

DuploVeel kinderen blijven met hun spel een beetje hangen in het thema van de set die ze hebben. Zo spelen ze met een dierentuinset en niet zo snel een circus of oerwoud spel en met deze set zal er al helemaal niet snel gespeeld worden dat er een bibliotheek is. Andersom kan het wel heel verrijkend zijn om kinderen te laten zien dat ze nog veel meer kunnen met hun speelgoed.

 

 

 

Duplo blokjes cirkelSpeel bijvoorbeeld eens een keertje mee en maak dan iets wat niet zo voor de hand ligt. Vaak gaan kinderen ook de volgende spelmomenten met deze nieuwe ideeën aan de slag waardoor ze meer en langer met dit speelgoed spelen (heel low budget!). Ook helpt het breder kijken naar het speelgoed de creativiteit en de fantasie.

 

 

 

Duplo kraanHet kan ook heel goed werken om alle bijzondere blokjes (zoals dieren, poppetjes, meubels, auto’s, enz) even weg te halen en de kinderen puur met de gewone blokjes te laten bouwen. De foto’s bij dit artikel laten zien dat je met deze blokjes ook hele leuke dingen kunt maken. Als de kinderen met de gewone blokjes dingen hebben gebouwd is het leuk om dan alsnog wat dieren of poppetjes toe te voegen, zodat er na het bouwen ook gespeeld kan worden met wat er gemaakt is.

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation