Moeder en kind kettingSommige dingen zijn heel eenvoudig, maar je moet er maar op komen. Nu ik sinds een paar maanden moeder ben, merk ik dat het niet handig is om je kindje een speeltje te geven terwijl het bij je op schoot zit. Die kleintjes houden het immers lang niet altijd vast.
Thuis is het niet zo erg dat het speeltje op de grond valt, maar in een restaurant of op een terras vind ik het minder om het speeltje van de grond te rapen, af te kloppen en het weer in de mond van mijn dochter te zien verdwijnen.  Andersom is het wel fijn dat ze op schoot kan spelen, dan blijft ze een stuk langer tevreden. Op schoot is voor veel kinderen veilig en vertrouwd, een mooi rustmomentje ook, toch zijn er kinderen die zich al snel vervelen op schoot. Dushi heeft hiervoor de oplossing. Zij hebben verschillende vrolijke kettingen in hun assortiment. Kettingen die mama aan kan doen en waar je kindje mee kan spelen terwijl het bij je op schoot zit. Omdat het een ketting is, kunnen de speeltjes niet vallen of buiten het bereik van je kindje komen.

Moeder en kind kettingDe ketting is gemaakt van een of meerdere zachte dikke koorden, die niet snijden, zelfs al trekt je kindje hard aan de speeltjes. Ook is de halsopening vrij groot, waardoor je niet het gevoel hebt verstikt te raken als je kind enthousiast aan het spelen is.  Doordat het stoffen speeltjes zijn is de ketting ook niet zwaar rond je nek, hij draagt heel prettig. De ketting is wat langer waardoor je kindje de speeltjes gemakkelijk kan pakken en ermee kan spelen.

Voor je kindje is het een kleurrijk geheel met zachte vormen, waarvan sommige rammelen of knisperen. Mijn dochter vind het überhaupt heerlijk om aan mijn kleren te voelen en te friemelen en kan zich ook prima bezig houden met deze ketting.  Alleen.. heb ik een dochter die werkelijk alles in haar mond stopt en daar is deze ketting wat minder op berekend. De stoffen voorwerpen aan de ketting worden op een gegeven moment wel erg nat. Ook zitten er een aantal vilten delen aan de ketting die volgens mij niet zo lekker smaken. (Mijn dochter neemt deze ook niet in de mond. ) Iets van een bijtring aan de ketting had ik een mooie toevoeging gevonden.

 

 

 

Moeder en kind kettingMoeder en kind kettingInmiddels heb ik ook de ‘Nostalgia’ variant van de moeder en kind kettingen mogen proberen en ook hierover ben ik enthousiast. Deze ketting heeft een sluiting in je nek, waardoor hij wat makkelijker aangaat (ipv. over je hoofd). De ketting is op 2 manieren te gebruiken. Voor jongere kinderen zou ik hem achterstevoren dragen, zodat er effen kleuren te zien zijn en verschillende structuren te voelen zijn.Voor de wat grotere kinderen kan de ketting omgedraaid worden waardoor ze meer details te zien krijgen. Het is zelfs mogelijk de ketting te personaliseren met een fotootje van je baby of van mama, van de poes, of van …

 

 

 

 

 

 

 

Moeder en kind ketting

Naast kettingen heeft Dushi ook een moeder en kind armband in het assortiment, met (jawel) daaraan een bijtstukje! De armband is voor mama een wat subtielere optie, het valt minder op dan een felgekleurde ketting. (Hoewel de kettingen ook echt wel gezien mogen worden.)  Wel is de armband voor mij heel groot, maar ik heb dan ook hele dunne polsen.
De armband moet ook niet strak om je arm zitten, want dan kan je kindje niet goed bij de speeltjes. Doordat de band ruim is, kunnen 2 van de 5 speeltjes ook omgedraaid worden, zo verschijnt er een andere opdruk of structuur.

 

Moeder en kind kettingDe mama en kind sieraden zijn leuke speeltjes, het voorkomt nat gesabbelde kleren bij mama en houdt je kindje lekker bezig. Ik vind de sieraden er ook leuk uitzien, van de kettingen zijn er verschillende uitvoeringen zodat je er een kunt kiezen die bij je past. Wel denk ik dat het minder goed werkt als je kleding met een drukke print aan hebt, dan valt het sieraad een beetje weg tegen je kleding.

Ik heb de ketting bovenaan het bericht al heel veel gebruikt, zowel rond mijn hals als in de Maxi-Cosy of wandelwagen. De kettingen zijn namelijk ook gemakkelijk rond een beugel o.i.d. te draaien zodat je kind al zittend in de wagen met de ketting kan friemelen. Mijn ketting gaat regelmatig met de fijne was mee in de machine (30 graden) en komt dan in prima staat en al bijna droog weer eruit, klaar voor het volgende speelmoment. Ideaal!

 

Ik kan me ook voorstellen dat deze sieraden goed kunnen werken voor kinderen met een beperking. Kinderen met bijvoorbeeld een vorm van autisme vinden het vaak heel moeilijk om (oog)contact te maken. Al spelende met deze ketting (misschien wat aangepast op de interesse van het kind) is het kind al dichtbij je (gezicht) en kan hij of zij tijdens het spel naar je kijken zonder dat er veel nadruk op het contact maken ligt.

De Dushi moeder en kind sieraden zijn onder andere verkrijgbaar bij KidsFavorites

 

Moeder en kind ketting

Moeder en kind kettingMoeder en kind ketting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

One Thought on “Dushi moeder en kind ketting

  1. mama ketting on 13 april 2016 at 09:11 said:

    Mijn dochter zou zo enthousiast zijn als ik een zoals deze zal maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation