Alternatief voor de box: KnuffelnestjeVoor onze oudste dochter hebben we een box gehad en ze vond hem niet leuk. Ze speelde er niet graag in, zeker niet voor langere tijd achter elkaar. Ondertussen zaten we wel met zo’n groot ding in huis. Tijdens de zwangerschap van onze tweede dochter kreeg ik steeds meer het idee dat deze keer geen box wilde. Maar wat dan wel?

Je kunt natuurlijk gewoon een boxkleed op de grond leggen, met een dik kleed werkt dat prima zolang je baby nog niet om kan rollen. Toch vond ik dit niet zo’n fijn idee. De oudste zal een keer in haar spel niet opletten en over de jongste heen rennen, vallen, erop springen… Nee.

Al zoekende kwam ik bij allerlei soorten wipstoeljes uit, maar ik wilde iets waar een baby wel vrij in kan bewegen tijdens het spelen. Het was niet helemaal wat ik zocht.

Alternatief voor de box: KnuffelnestjeNa een tijdje kwam ik bij knuffelnestjes uit, verschillende merken hebben deze in de collectie. Onder andere Sterntaler, Solini en Haba. Dit zijn speelkleden met opstaande randen, waar soms nog een speelboog op kan worden bevestigd. Die van Haba vond ik het mooist, maar deze is ook erg duur. Na een tijdje zoeken kwam ik een leuke aanbieding tegen en heb ik hem toch gekocht.

 

Alternatief voor de box: KnuffelnestjeIk ben erg blij met deze aanschaf, Stella heeft een zacht, stevig en veilig plekje om te spelen zonder dat ik zo’n groot bakbeest van een box in huis heb. Als ze er niet in ligt, zet ik het knuffelnestje rechtop achter het gordijn en niemand heeft er nog last van. Heerlijk. Ik vind het ook erg fijn dat het nestje makkelijk te verplaatsen is, als ik voor Spel Speel Spelen zit te typen ligt ze gezellig naast me op de grond, maar als we op de bank zitten of aan tafel dan kan ze ook dichtbij liggen spelen. De speelboog die erbij zit is gemakkelijk te bevestigen en is verder leeg, zodat je er zelf speeltjes aan kan hangen. Ik vind dat erg fijn.
Het nestje ziet er leuk uit en aan de randen zitten ook speelmogelijkheden zonder dat het nestje heel druk is. Als ze op haar buik ligt zitten de spiegeltjes precies op ooghoogte voor Stella, dit vindt ze erg leuk. Ook de kikker met zijn armen waar je aan kunt trekken en de knispervlinder zijn geliefd.

Toch zit er wel een nadeel aan het nestje, het is niet zo gemakkelijk te wassen. De stevige zijkanten kunnen uit de hoes en dan kun je hem wassen. Alleen mij lukt het niet om de korte kanten eruit te halen. Ā Met deze twee stevige delen er nog in past het nestje niet in mijn wasmachine. Aan de onderzijde van het nestje zitten ritsen om de stevige delen eruit te halen, maar deze ritsen zijn in mijn ogen te kort. Misschien moet ik meer wrikken om de zijkanten eruit te halen, maar dat durf ik dan weer niet zo goed, misschien maak ik het kapot.

In theorie is het nestje prima te wassen, in de praktijk sta ik te hannesen met een groot ding onder de douche. Als je een bad heb, is het wel iets makkelijker, maar toch. Andersom krijg je er wel handigheid in na een paar keer, het lukt me steeds sneller en het nestje droogt wel vlot. Ik leg inmiddels een (hand)doek onder Stella haar bolletje als ze in het nestje speelt, dit scheelt veel speeksel- en spuugvlekken.

Voor dit nestje is ook nog een half rond schommeldeel te krijgen wat onder het nestje geplakt (klittenband) kan worden.

Op het wassen na vind ik het ideaal, wel vind ik hem duur. Het nestje is heel degelijk, dus je kunt hem ook prima tweedehands kopen (‘even’ wassen šŸ˜‰ ) Of kijk uit naar een leuke aanbieding.

Alternatief voor de box: Knuffelnestje

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

One Thought on “Een alternatief voor de box, een knuffelnestje voor baby’s

  1. Leonore on 27 februari 2016 at 23:42 said:

    Hoe heet dit nestje precies? Lijkt me een goed idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation