Esthetisch spel: Patronen makenHoeveel kun je doen met wat verpakkingsmateriaal? Een tijdje terug werd onze Ikea kast geleverd. En hoewel het maar een klein ladekastje was, zat hij verpakt in 13 dozen! Dat was dus een heleboel karton en wat stukken piepschuim. Nu kun je dat gewoon weggooien, maar dan zit je container direct helemaal vol. Je kunt er ook nog eerst een poosje mee spelen. Gratis spelmateriaal! (en in de tussentijd dat je kinderen ermee spelen wordt vast de container een keer geleegd zodat je het allemaal wat  meer gespreid en gemakkelijker kunt weggooien).
Van het karton maakte ik al een poppenbedje en schappen voor in een winkeltje (dit bericht verschijnt binnenkort), van het piepschuim maakte ik een spelondergrond en vandaag een ondergrond voor een esthetisch spel: Patronen maken.

 

Esthetisch spel: Patronen makenNeem een plaatje piepschuim, wat cocktailprikkers en wat stukken draad. Prik de cocktailprikkers in het piepschuim (willekeurig of in vormen) en maak met de draadjes mooie figuren door ze om de stokjes te wikkelen. Eigenlijk net zoiets als zo’n draadkunstwerk wat je op een plankje hout maakt met spijkertjes. Dit kunstwerk is makkelijker en sneller te maken en kun je ook vaker opnieuw doen. Op een plaatje hout maak je het vaak in een keer goed (je kunt de spijkers niet zo makkelijk even verplaatsen). Bij het spelen op een plaatje piepschuim draait het minder om het eindresultaat (het piepschuim gaat na een tijdje kapot) maar meer om het lekker bezig zijn. Spel dus! (zie ook wat is spel?)
Nu gaf ik aan dat het makkelijker is, maar ik vond het maken eigenlijk nog best lastig. Misschien deed ik ook te moeilijk, want bij dochterlief van bijna drie ging het eigenlijk best heel goed. Toch zou ik zeggen dat deze activiteit voor kinderen vanaf een jaar of zes ongeveer is.

 

Je kunt niet alleen maar touwtjes om de stokjes wikkelen, ook op de stokjes kun je dingen plaatsen zoals stukjes van een rietje, kraaltjes, punaises of vormpjes van een hamertje-tik set.
Je kan in plaats van met draadjes ook werken met gekleurde elastiekjes, dit is iets makkelijker en geeft een iets mooier effect (strakker), maar hiervoor heb je wel een wat dikker plaatje piepschuim nodig.

Esthetisch spel: Patronen maken

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation