Extra's voor Bubber en Kinetic SandsBij het setje met de verschillende soorten binnenspeelzand wat ik kreeg van Toys42hands, kreeg ik ook een set vormpjes speciaal voor Bubber en Kinetic Sand. Natuurlijk hebben we direct met deze vormpjes gespeeld, maar ik had er nog steeds niets over geschreven, tot vandaag.

 

Naast de verschillende soorten binnenspeelzand en de bijzondere klei Bubber bestaan er ook accessoires om met dit materiaal te spelen. Zo is er een bak met opstaande randen te koop waardoor je zand mooi bij elkaar blijft en je tegelijk een lekkere speelplek hebt, maar er zijn ook diverse vormpjes en een voorbeeldenboekje verkrijgbaar. Deze accessoires zien er leuk uit, maar of ze ook een echte toevoeging zijn? Wij gebruiken bijvoorbeeld een dienblad met opstaande randen waarin we ons Kinetic Sand doen om mee te spelen, werkt ook prima…

Extra's voor Bubber en Kinetic SandsEen van de accessoires voor Bubber en Kinetic Sand zijn kasteel mallen en vormen. De set bestaat uit tien onderdelen waarmee je mooie kastelen kunt bouwen. Een vormpje voor het maken van een torenspits, een vorm voor het maken van een toren met trap, een vorm voor het maken van een muur, twee “messen” en twee tweedelige persen voor het maken van ronde en vierkante torens.
Bij verschillende webshops staat er bij deze set aangegeven dat de vormen vooral geschikt zijn voor Bubber. Tot voor kort hadden wij de vormpjes alleen nog maar samen met het binnenspeelzand gebruikt, tijd om het ook eens met Bubber te proberen.

 

 

 

Misschien ligt het aan onze pot Bubber, zoals ik vandaag al eerder schreef is deze inmiddels enkele maanden oud, maar ik was niet zo enthousiast over het resultaat van deze vormpjes met Bubber. De vormen komen er niet mooi strak uit en het torentje met het trappetje erbij kreeg ik helemaal niet uit zijn vorm. (Ja, na veel peuteren in stukjes en beetjes…) Kasteelvormen met Bubber

Met het binnenspeelzand gaat het veel beter, al kun je dan het vormpje met het muurdeel niet goed gebruiken. Wel worden de vormen veel mooier en ook het torentje met de trap komt nu perfect tevoorschijn.

Extra's voor Bubber en Kinetic Sands

Na de Bubber en het Kinetic Sands heb ik de vormpjes ook nog geprobeerd met gewoon zand. Dit werkte niet goed, het zand was te slap en zakte te snel in om echt iets moois te kunnen maken.

Het setje vind ik leuk, het is echt iets anders dan spelen met gewone zandvormpjes. Dat er staat aangegeven dat dit setje juist voor Bubber is begrijp ik niet helemaal, met het binnenspeelzand ging het bij mij veel beter. Ik denk dat dit setje met alle soorten binnenspeelzand heel goed te gebruiken is, Kinetic Sands is niet het meest stevige zand, met een andere soort maak je waarschijnlijk nog mooiere kastelen!
Een mes in deze set was voor mij ook genoeg geweest, in plaats van het tweede mes had ik een vormpje om ramen in de kasteel muren en torens te maken nog wel een erg leuke toevoeging gevonden. De vormpjes zijn heel stevig en ook qua prijs is het een leuke aanvulling op je binnenspeelzand.

Dit setje is onder andere hier te koop.

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

One Thought on “Extra’s voor Bubber en Kinetic Sands: Kasteel mallen en vormen

  1. gerrit on 29 mei 2014 at 13:27 said:

    In andere landen, bv Australie, staat bij dit setje dat het voor kinetic sand is! Dus je hebt helemaal gelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation