Zolo constructiemateriaalIk heb het niet vaak, maar ik moet deze post beginnen met een aantal foto’s, omdat ik dit materiaal niet kan beschrijven. Zolo a go go is een set van 48 plastic onderdelen waarmee je fantasie wezens kunt maken… Zie, mijn beschrijving doet geen enkel recht aan dit geweldige materiaal. Je hebt geen idee, totdat je het ziet…Zolo a go go

Vrolijk wordt je er zeker van, maar hoe werkt het, wat kun je ermee en ook niet onbelangrijk, hoe is de kwaliteit?

Als eerste ‘hoe werkt het?’  Eigenlijk heel simpel, je verbindt deze vreemde vormen met elkaar door stokjes die je in gaten steekt.

zolo a-go-goWat je er dan mee kunt doen? De meest vreemde, leuke en bijzondere wezens maken! Dit materiaal stimuleert de fantasie en de creativiteit, laat kinderen in aanraking komen met het begrip abstract en laat kinderen ook oefenen met balans. Tijdens het maken van de wezens gebeurd het namelijk nogal eens dat het bouwwerk topzwaar is en omvalt. En ook heel fijn… dit materiaal is voor zowel jongens als meiden en er is geen sprake van goed of fout. Je kunt maakt namelijk zijn of haar eigen fantasiefiguur en dat is altijd goed! Zolo heeft een adviesleeftijd van vijf jaar en ouder, maar eigenlijk vind bijna iedereen het leuk, het vreemd gevormde kleurrijke materiaal nodigt jong en oud uit om ermee aan de slag te gaan. Ondanks alle kleuren is het materiaal niet kinderachtig en blijft het lang leuk. Spelen met een ‘open-einde’ helpt je ​​kind om creatiever, beter in het oplossen van problemen en meer sociaalvaardig te worden. Tijdens het spelen oefent het kind de fijne motoriek en het buiten de kaders denken.

Zolo constructiemateriaalHoe is de kwaliteit? Dat had wat mij betreft wel iets beter gekund, sommige onderdelen zijn van erg hard plastic gemaakt, waardoor de set niet heel duurzaam aanvoelt. Ik denk niet dat het snel stuk zal gaan, maar een iets andere soort plastic had een wat luxer uiterlijk en gevoel aan het speelgoed kunnen geven. Het plastic voelt wat goedkoop aan. In deze delen kun je de stokjes ook niet altijd even goed steken. Sommige gaten lijken wat krap zodat het stokje erin steken moeilijk gaat. Toch vind ik het speelgoed zo leuk dat ik de kwaliteit voor mij geen groot struikelblok is, ook niet alle onderdelen zijn van het harde plastic gemaakt.
Het speelgoed zit in een handige en stevige opbergtas, waar alles goed in past. Gemakkelijk om op te ruimen èn om mee te nemen. Zolo a go go!

Het Knuffelkontje verkoopt diverse sets Zolo.

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation