warerzakOp Amerikaanse sites kom je allerlei varianten tegen van een ‘waterblob’. Een grote lap plastic wordt met stevig tape aan de randen dichtgemaakt en daarna gevuld met water. Je kan op deze manier een waterkussen maken: Een groot waterkussen waarop je erg leuk kunt spelen. Klinkt goed, maar ik bleef me toch ook wel afvragen of dit nu echt zou werken en of je het inderdaad zo gemakkelijk kan maken als dat er beweerd wordt. Spel Speel Spelen test het uit!

Je begint met een stuk plastic en stevige tape. Ik heb een stukje goedkoop afdekfolie gebruikt, dit werkte wel, maar iets dikker folie is fijner. Mijn dochter is nog klein en voor haar werkte het prima, maar ik denk dat een waterkussen van dit dunne soort plastic bij grotere kinderen snel lek zal gaan. Daarnaast is het met dikker plastic makkelijker om de randen aan elkaar te plakken.

waterkussen makenHet aan elkaar plakken van de randen is de volgende stap, dit ging redelijk goed. Ik had niet goed opgelet en had een groter stuk plastic dan ik dacht, tijdens het vastplakken kwam ik er dus achter dat het plastic nog een keer gevouwen was en dat ik het verkeerde aan het vastplakken was. Met een beetje modderen was dit goed te herstellen en na wat dubbelgeslagen stukken tape, ontstond er toch echt een grote zak die aan bijna alle kanten dicht was.

 

 

 

 

waterkussen makenBijna dicht, want ik had natuurlijk netjes een opening gehouden voor het vullen, maar het bleek ook dat er hier en daar nog wat lekjes waren. Het is handig om hiervoor wat kleine stukjes tape bij de hand te houden zodat je tijdens het vullen deze gaatjes direct kunt dichten. Er ging meer water in de zak dan ik verwacht had, ook had ik de zak nog voller mogen doen. Bij mij kwam er ook een grote luchtbel in de zak, deze was er gemakkelijk uit te wrijven.

 

 

 

 

waterkussen makenTenslotte moest ik alleen het vulgat nog dichtplakken en…spelen maar! Het waterkussen voelt heel bijzonder aan, echt als water, maar toch wordt je er niet nat van. Hierdoor is dit kussen ook voor jonge kinderen erg leuk. Tijdens het vullen zou je ook nog glitters of kleurstof in de zak kunnen doen voor een speciaal effect.

 

 

 

 

 

Het maken van het waterkussen viel me alles mee, in mijn eentje lukte het me (op wat kleine dingetjes na) prima. Wel denk ik dat het veel makkelijker en sneller gaat met z’n tweeën. Ik heb ook maar een kleine waterzak gemaakt, grotere kussens zijn denk ik niet gemakkelijk alleen te maken.
Het kussen zelf vond ik erg leuk, het voelt heel bijzonder aan en is echt een origineel speelobject. Wel zou ik als ik nog eens een kussen maak voor dikker plastic gaan. Een leuk speelobject voor dit warme weer!

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation