Goula Ooit schreef ik het al eens, Jumbo verkoopt niet alleen spelletjes en puzzels onder de naam Jumbo, ook Goula, educatief houten speelgoed voor dreumessen, peuters en kleuters, valt onder de vleugels van Jumbo. Gelukkig maar, want hierdoor is dit leuke materiaal ook verkrijgbaar in Nederland.

 

 

 

 

Ik heb een aantal producten van Goula gekregen om eens te bekijken, van eenvoudige allereerste inlegpuzzeltjes tot een motoriekbord en de wat complexere puzzels. Prima om een goed beeld te krijgen van de collectie.

Wat opvalt zijn de aansprekende kleuren en afbeeldingen, lief, herkenbaar en duidelijk. Doordat het houten materiaal is, is het stevig en degelijk. Perfect voor jonge kinderen!
Hoewel de kwaliteit misschien nog iets beter had gekund (maar het is meer dan ruim voldoende), is het materiaal wel heel af, zo is er geen hout te zien als je een puzzelstukje optilt, maar een mooi gekleurd vlak. Bij een puzzel zit een met klittenband afsluitbaar zakje om alles netjes in op te bergen en het voelpuzzeltje heeft een laagje vulling onder het stofje wat je voelt, waardoor je ook echt de stof voelt en niet het hout wat eronder zit.

voelpuzzel goulaVoor de allerjongsten is er een voelpuzzeltje met grote stukken. Zoals gezegd zijn de voeldelen (als je het stukje eruit haalt) ook echt goed te voelen. Bij mijn dochter is dit puzzeltje erg favoriet. Hoewel het stukje van de koe en van de kip in eerste instantie nog wat moeilijk was, had ze al vlot door hoe het moest en geniet ze inmiddels van het voelen puzzelen en spelen. De stukjes zijn aan de achterkant wel gekleurd maar niet verder beschilderd, wat ervoor zorgt dat ze ook ‘kiekeboe’ met het puzzeltje kan spelen. Als eerste legt ze de stukjes ondersteboven in de puzzel, waarna ze ze een voor een om gaat draaien zodat het gezicht van het dier tevoorschijn komt.

 

 

Inlegpuzzel Goula“Gewone” inlegpuzzels heeft Goula ook, met 4 stukjes of meer. De plaatjes op de puzzels zijn modern en herkenbaar met veel dieren en alledaagse voorwerpen. Heel aansprekend voor jonge kinderen.
Daarnet had ik het erover dat de puzzels ook mooi zijn afgewerkt als je het stukje wegpakt. Dit is niet het enige, vaak zit er onder het stukje een hint die je kind helpt om snel het juiste puzzelstukje te vinden. De ondergrond komt bijvoorbeeld overeen met de hoofdkleur van het stukje, of er is een patroon op de ondergrond te zien die terugkomt in het passende puzzelstuk. Fijn, want puzzelen is een complexe activiteit waarbij kinderen snel af kunnen haken, wat hulp kan helemaal geen kwaad. Het stukje in de puzzel passen is vaak al moeilijk genoeg!

 

 

 

Puzzel in puzzel Gouladriedimensionale puzzel GoulaVoor kinderen van 2 jaar en ouder zijn er grote legpuzzels, maar ook bijzondere puzzels. Zo is er een stapelpuzzel waarbij je driedimensionaal puzzelt, maar ook een puzzel in een puzzel die steeds weer anders kan zijn.

 

 

 

 

Motoriekbord GoulaNatuurlijk zijn er ook kinderen die niet van puzzelen houden (hoewel, met deze puzzels…), voor hen heeft Goula andere producten in het assortiment. Spelletjes, blokken, maar bijvoorbeeld ook dit motoriekbord. Acht voertuigen hebben op het bord hun plekje, maar kunnen ook verschoven worden naar andere bestemmingen, zo kan de taxi naar het ziekenhuis gaan, maar kun je ook de boot op een autoparkeerplaats zetten (dikke pret voor een tweejarige).
Het perspectief van het bord klopt niet helemaal, dit zal voor sommige kinderen storend zijn, maar veruit de meeste kinderen zullen het geweldig vinden om de voertuigen te verplaatsen (terwijl ze ondertussen hun motoriek verbeteren).

 

De prijs kwaliteit verhouding van dit materiaal vind ik goed, natuurlijk zijn er goedkopere soortgelijke producten te koop, maar de houten Goula producten zijn wel erg mooi, compleet en slijtvast. Erg leuk als cadeau, of gewoon voor jezelf, euhm je kind.

Goula is onder andere verkrijgbaar bij Bart Smit

 

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation