kalle krokofalleJe bent een vogel of een aap en je wilt fruit naar de overkant van de brug brengen om het veilig te stellen, maar pas op voor de krokodil! Voor je het weet stoot hij je van de brug en eet hij je fruit op!

 
Bij het verhaal van dit spelletje heb ik wat vraagtekens, want voor zover ik weet eten krokodillen geen fruit, en vraag ik me af waarom de papegaaien en de apen over de brug zouden willen lopen? Het lijkt me dat zij beter via bomen of vliegend hun voedsel naar een veilige plaats kunnen brengen. Lopende papegaaien? Hmm…
Niet alleen qua spelverhaal lijkt het niet helemaal te kloppen, ook de Nederlandse naam van het spel komt niet zo sterk op mij over. De Engelse naam van het spel is Greedy Gator en de Duitse naam Kalle Krokofalle, beide namen die leuker klinken dan Hongerige Krokodil. Toch doet de naam en het verhaal niets af aan het spel.

greedy gatorHet is de bedoeling dat je, afhankelijk van welke spelvariant je speelt, 2 of 3 pionnen veilig naar de overkant van de brug brengt. Degene die dit als eerste lukt wint. Onderweg kun je van de brug worden afgestoten door de hongerige krokodil onder je. Tijdens een beurt rol je namelijk met een flinke vaart de krokodil tegen een van de brugplanken aan waardoor deze opwipt. Staat jouw dier erop, dan valt die eraf en moet je terug naar het begin, maar de opwippende plank vertelt je ook hoeveel plaatsen jij met je dieren vooruit mag lopen. Je kunt dus door gericht te rollen de dieren van je tegenspeler van de brug laten vallen of juist met je eigen dieren snel vooruitgaan.

 

hongerige krokodilHet rollen van de krokodil gaat goed, het is even oefenen, maar dan lukt het wel. Wel maakt het wat geluid, het is niet echt een spelletje om te spelen als er een broertje of zusje een middagslaapje doet.

 

 

 

Hongerige krokodil is een leuk spel, een van de pluspunten van het spel vind ik dat je ook tactisch kan spelen, bij veel spellen voor kleuters ben je afhankelijk van geluk of pech, bij dit spel kun je op meerdere manieren gericht het spelverloop beïnvloeden.

Hongerige krokodil is een spel voor kinderen vanaf 5 jaar en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com

 

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation