horen zien zwijgenJe draait aan de wijzer en grijpt het juiste blok…En dan begint het! Horen Zien Zwijgen is een partyspel voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar met allerlei opdrachten rondom…jawel het horen zien en zwijgen.

 

 

 

Het spel bestaat uit een speelbord met daarop een draaischijf en loopvakjes, opdrachtenkaartjes, 3 kartonnen kubussen met een aap erop, een ‘blinddoek’, speelfiguren, een zandloper en informatiekaarten.horen zien zwijgen

Als er gedraaid is probeer je als eerste het blok in dezelfde kleur als waar de wijzer van de draaischijf op is geëindigd te pakken. Heb je die? Dan ben jij aan de beurt om een opdracht te doen. Per kleur zijn er 2 soorten opdrachten; Niet horen bestaat uit Gebarentaal en Rug tekenen. Niet zien is onderverdeeld in Blind tekenen en Braille. Niet praten bestaat uit Uitbeelden en Zeg eens uh. Zo kan het dus zijn dat je in Gebarentaal een woord gaat spellen, of dat je op iemands rug gaat tekenen met je vinger. De opdrachten zijn divers en met 25 spelkaartjes per activiteit ook gevarieerd. 

Natuurlijk werkt het spel zo dat de anderen moeten raden wat jij doet, maar de puntentelling is minder vanzelfsprekend. Ik moest de spelregels er regelmatig op na kijken hoe het nu zat.
Je verzet je speelfiguur naar het aantal punten dat je gekregen hebt en wie het eerste bij het eindpunt is, heeft gewonnen!

Het is een leuk en actief spel, maar wel erg moeilijk soms. Ook vind ik het telkens opnieuw moeten grijpen naar een kartonnen blok niet echt een leuk spelonderdeel. Degene die het juiste blok heeft, mag de activiteit doen, maar een wat minder snel kind zou zo maar weinig aan de beurt kunnen komen. Gewoon rouleren van beurt had ik ook goed gevonden. Tenslotte vraag ik me af hoe lang het bijgeleverde brilletje mee zal gaan, maar deze is ook prima te vervangen door een blinddoek.

In eerste instantie was ik verbaasd dat je dit partyspel maar met 2 tot 4 spelers kunt doen, maar dit is juist handig. Spellen die je perse met 4 of meer spelers moet doen, blijven meestal in de kast staan, ook zorgt het beperkte aantal spelers ervoor dat het spel vlot speelbaar blijft, binnen het halve uur kun je gemakkelijk een spelletje doen. Lekker even tussendoor.

Horen zien zwijgen is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com

Bordspel Horen Zien Zwijgen University Games – YouTube.

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation