Hubbly_Bubbly_BrewIn Hubbly Bubbly Brew maak je toverdrankjes, je verzamelt de juiste kaarten met de hoogste punten en probeert, met hier en daar een magie kaart, het spel te winnen.

Dit kaartspelletje is voor kinderen vanaf zes jaar en voor twee tot vier spelers. Hubbly Bubbly Brew is de naam van de Toverdrank les op Madam Pompadour’s School van Magisch Mixen. De spelers zijn Madam Pompadour’s studenten en degene die wint slaagt voor het vak toverdrank maken. Het spel winnen doe je door de meeste  toverdrank punten te verzamelen. Je verzamelt punten door het spelen en combineren van ingrediënten kaarten om je toverdranken compleet te krijgen. Magie kaarten laten je vervolgens de spelregels breken, spelers dwarszitten en zo het verloop van het spel beïnvloeden.

hubbly-bubbly-brewVan deze uitgever heb ik een tijd geleden een ander spel getest: Farmeroo. Bij beide spellen valt het me op dat ik het inleidende verhaal niet heel sterk vind, het verhaal staat wel in de spelregels, maar tijdens het spelen merk je verder niets van Madam Pompadour of haar school. Het spelletje op zich is eenvoudig. Afhankelijk van het aantal spelers maak je drie, vier of vijf toverdranken en als dit bij een van de spelers is gelukt, eindigt het spel. Vervolgens wordt er gekeken wie er de meeste punten heeft en deze speler heeft gewonnen. Een toverdrank maak je door vier kaarten, een plant kaart, een component kaart, een materiaal kaart en een vloeistof kaart.  Deze vier soorten kaarten zijn er in verschillende waardes, hierdoor maak je meer en minder waardevolle toverdranken waardoor degene die als eerste alle toverdranken heeft gemaakt niet perse de winnaar hoeft te zijn.

 

 

hubbly-bubbly-brewEn daar gaat het mis voor mij. Ik vind dit namelijk nog veel te moeilijk voor kinderen vanaf zes jaar. Kinderen van zes leren op school te rekenen tot 20 en de puntentelling gaat veel verder dan dat. Daarnaast zal het voor een aantal kinderen moeilijk zijn om te begrijpen dat ze, hoewel ze als eerste het gevraagde aantal toverdranken hebben gemaakt, niet perse gewonnen hebben aan het einde van het spel.  Ook het feit dat het spel in het Engels is uitgevoerd maakt het niet makkelijk voor jonge spelers. En al was het in het Nederlands, leg aan een kind van zes maar eens uit wat een component kaart is.  Ik vind dit spel meer geschikt voor kinderen vanaf acht jaar, hoewel de handelingen van het spel dan wel weer wat eenvoudig worden.

Het spel is grappig uitgevoerd, de afbeeldingen zijn spannend, maar niet eng. Zelf vind ik het onderwerp van het spel niet zo leuk, voor deze doelgroep zijn er meer dan genoeg leuke realistische onderwerpen te vinden lijkt me. Wellicht een leuk spelletje voor kinderen die erg van griezelen houden.

Hubbly Bubbly Brew is onder andere verkrijgbaar bij Spellenrijk.nl

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation