Bouwstenen met lichtjes erin, vernieuwend èn voor de wat oudere kinderen ( 7 jaar en ouder wordt aangeraden door de fabrikant).  Dit was een van de producten waar ik heel nieuwsgierig naar was om eens uit te testen.  Gelukkig was Trendyspeelgoed zo vriendelijk om me een setje te laten testen.

Vol enthousiasme begin ik dan ook met bouwen. Het bouwen is niet heel moeilijk, het is een kwestie van het in elkaar schuiven van de bouwsteentjes. Wel valt het me op dat het ene steentje een stuk makkelijker gaat dan het andere. Bij complexere bouwwerken, wanneer er al gemaakte delen aan andere delen vastgemaakt moeten worden, kan het ook wat moeilijker zijn om alles in elkaar te schuiven. Toch is het goed te doen, zeker voor kinderen van 7 jaar en ouder. Jongere kinderen kunnen ook prima met dit materiaal aan de slag, alleen het maken van de voorbeelden uit het bijgeleverde boekje zal dan nog erg moeilijk zijn.

Het systeem is eenvoudig, er zijn verschillende soorten bouwsteentjes die met elkaar verbonden kunnen worden. Het gemaakte werk kan op de driehoekige onderplaat worden gezet en worden verlicht. Het is ook mogelijk om je bouwwerk te verlichten door het met een draad te verbinden aan de driehoekige onderplaat. De bouwwerken kunnen constant worden verlicht, maar ook langzaam of snel knipperend.  De bouwstenen hebben verschillende kleuren lampjes. Zo zijn er gele, rode, blauwe en groene lampjes. In iedere bouwsteen zit een gekleurd streepje om de kleur van het lampje aan te geven. De kleine bochtjes in de set worden niet verlicht, maar zijn bedoeld als verbindingsstukjes.

Tijdens het bouwen kwam ik een aantal minpuntjes tegen. Zo zitten er soms scherpe stukjes aan de bouwstenen, daar waar het plastic tijdens de productie uit de gietmal is gekomen. Doordat je je bouwwerk moet verbinden met de onderplaat waar de batterijen in zitten, kun je niet echt spelen met wat je gemaakt hebt. Het gaat echt om het bouwen en daarna bekijken van je werk. Ik vind het materiaal, als het niet verlicht is, er niet erg mooi uit zien.

Ook twijfelde ik over de degelijkheid van het materiaal. Tijdens het bouwen was ik bang dat als ik een onderdeel (vooral de ballen/ wielen) van de tafel op onze houten vloer zou laten vallen, het kapot zou zijn.

Nu heb ik de leukste baan van de wereld, want ik mag dit soort dingen gewoon uittesten, dus ‘keilen maar’! De eerste keer dat de bal van de tafel viel bleef hij gewoon heel (toch verkeerd ingeschat?  Andersom kan een stukje best twee keer van de tafel vallen…). De tweede keer sprong het balletje in tweeën; open brekend op het punt waar het door de fabrikant in elkaar is gezet . Het balletje was gemakkelijk te repareren en ook het lampje werkt nog gewoon.  Mijn twijfel was ongegrond.

 

Wel had ik een probleem met mijn setje Laserpegs, na een tijdje werkten alleen de gele en rode lichtjes nog. Volgens de handleiding kan dit gebeuren als de batterijen een eind leeg zijn, maar met nieuwe batterijen deed mijn set helemaal niets meer! Zoekend op de site van Laserpegs zag ik dat de fabrikant meerdere oplossingen geeft voor niet werkende Laserpegs. Aan de ene kant fijn dat deze oplossingen gegeven worden, aan de andere kant ben ik dus blijkbaar niet de enige met problemen… Na overleg met de leverancier werd dit snel opgelost, ik kreeg een nieuwe driehoekige onderplaat en alles werkt weer. Goede service voor dit artikel!

 

Het idee van de Laserpegs is leuk, ze zijn geschikt voor verschillende leeftijden en het is origineel dat je het bouwwerk kunt verlichten. Het is zeker iets waar kinderen mee zouden spelen. Ook ik blijf enthousiast over het idee, maar ik heb wel het gevoel dat de uitvoering beter zou kunnen. De service voor het artikel maakt veel goed en het is ook leuk dat er op de website van de Laserpegs nog extra bouwtekeningen te vinden zijn, toch viel de speelbaarheid me een beetje tegen.

Laserpegs is onder andere hier te koop

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation