Lego met papierIn 2010 kwam het Japanse Muji met een speciale perforator voor LEGO. Je kon hiermee gaatjes maken in karton die precies de grootte van de LEGO nopjes hadden. Zo werd het mogelijk om papier toe te voegen aan je LEGO bouwwerken. Heel leuk, maar het dingetje werkte niet super en is inmiddels niet meer verkrijgbaar. Waarom dan toch een post? Omdat je deze gaatjes ook gemakkelijk zelf kunt maken!

 

 

 

Deze speciale LEGO perforator maakte namelijk maar een gaatje tegelijk, voor meerdere gaatjes zat er een malletje bij zodat je kon aftekenen waar je de andere gaatjes moest maken. Leuk en vernieuwend, maar het maken van deze gaatjes met een revolvertang is net zo gemakkelijk (misschien zelfs wel gemakkelijker).
Lego met papierRevolvertang? Ja dat is een tang om onder andere een gaatje in een broekriem bij te maken en je koopt deze al voor iets meer dan een tientje bij de bouwmarkt. Of het de moeite waard is om met zo’n tang en karton aan de slag te gaan? Zeker! De foto’s laten ook zien dat je op deze manier heel veel nieuwe creatieve mogelijkheden hebt met LEGO, maak bijvoorbeeld een trap, een plateau of mooie bloemen.

 

 

 

 

 

 

Lego met papier

Natuurlijk heb ik even uitgetest of het werkt en het gaat prima. Het was voor mij even zoeken naar het juiste formaat gaatje, maar het op een na grootste ponspijpje gaf een perfect gaatje. Ik maakte steeds een gaatje in het karton en drukte dan het steentje in het gat en tegen het karton. Op die manier had ik een afdrukje van waar de andere gaatjes voor de nopjes moesten komen en paste mijn kartonnetje prima op de steentjes. Ik had geen malletje nodig.

Lego met papiermujilego02Lego met papier

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation