Lego Monster 4Een spelletje met en van LEGO dat is bijzonder, of toch niet?

Monster 4 is een van de vele spelletjes die LEGO inmiddels heeft uitgebracht, het speelbord, de spelfiguren en de dobbelsteen bouw je allemaal van LEGO en dan spelen maar! Het bouwen van een spel voordat je het gaat spelen vind ik erg leuk, het verhoogd de betrokkenheid bij het spel en laat kinderen alvast nadenken over wat er komen gaat, en tijdens het bouwen heb jij tijd om even de spelregels te lezen.

In dit geval heb je niet zoveel te lezen, want Monster 4 is een ‘Vier op een rij’ spelletje met een paar aanpassingen. Leuk, maar niet echt bijzonder. Het leuke van LEGO spelletjes is dat de kinderen de spelregels ook mogen veranderen en zo hun eigen spel kunnen maken, maar met ‘Vier op een rij’ kun je niet echt heel veel kanten op.

Qua afwerking is het spel, zoals we van LEGO gewend zijn, prima, de speelstukken zijn ook  niet te klein om goed vast te kunnen pakken en neer te zetten (daar twijfelde ik even aan). Ik had graag een wat origineler en veelzijdiger spel gezien (en in een wat vrolijker thema).
Zoals gezegd bestaan er nog veel meer LEGO spellen en hier zitten zeker ook veelzijdigere spellen tussen, wel valt het me op dat er meer spellen op een bestaand spel zijn gebaseerd, op zich niet erg en ergens misschien ook logisch, LEGO is toch meer van de blokjes dan van de spelletjes.

LEGO Monster 4 is onder andere verkrijgbaar bij BlockStore

Lego spelletjes

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation