Lente/Pasen zintuigentafelDe eerste week van de maand, tijd voor een sensopathisch spelidee. De afgelopen dagen zijn we verwend met de eerste mooie lentedagen van het jaar en hoewel het volgens het weerbericht toch nog even koud gaat worden, lente wordt het en ook Pasen. Daarom voor maart een Lente / Pasen zintuigentafel.

Oké, maar wat is een zintuigentafel? Voor iedereen die mijn boek nog niet gelezen heeft, hier een korte uitleg. Een zintuigentafel is een bak met daarin een of meerdere sensopathische materialen.
Denk maar aan de zand of watertafels op scholen of op kinderdagverblijven, zo’n bak op een onderstel. Op scholen zit daar vaak zoals de naam al aangeeft zand in, of water, maar je kunt zoveel meer in de bak doen. Om deze reden noem ik het zintuigentafels (‘watertafel met daarin maizena’ is zo’n mond vol). Natuurlijk heb je niet perse zo’n dure zandtafel nodig, een plastic bak die je op tafel zet of op de grond werkt natuurlijk ook prima.

Lente/Pasen zintuigentafel

Lente/Pasen zintuigentafelKoop paasgras en vul de bak daarmee, voeg verder nog plastic insecten, kuikentjes, eitjes en dergelijke toe. Geeft de kinderen een vergrootglas om op zoek te gaan naar alle dingen die in het gras verstopt zitten, of geef ze een mandje voor de eieren. Er bestaan plastic eieren die open en dicht kunnen, deze zijn erg leuk om dingetjes in te verstoppen. Je kunt ook kunst bloemetjes aan de bak toevoegen.

 

 

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation