tweedehands speelgoed tips

Leuk hoor, het werken met eenvoudige materialen zoals stoepkrijt, afplakband en karton, of het maken van allerlei dingetjes. Soms is het echt veel leuker om hiermee te spelen dan met gewoon speelgoed, maar ‘echt’ speelgoed heeft toch ook zijn voordelen. Zo is speelgoed vaak lekker kant en klaar en kun je het gemakkelijk ergens mee naar toe nemen. Handig en het kost je minder fantasie en voorbereiding. Jammer alleen dat leuk speelgoed vaak zo duur is en dat kinderen soms zo snel uit speelgoed groeien. Andersom is het ook fijn dat kinderen uit hun speelgoed groeien, want hierdoor bieden mensen het weer te koop aan, voor een stuk minder geld!

Op sites als Marktplaats staan zoveel advertenties dat je ongetwijfeld een mooi stuk speelgoed kunt vinden voor je kind. Het speelgoed is niet alleen goedkoper, maar er wordt ook meer aangeboden dan in de winkel, doordat er bijvoorbeeld ook speelgoed van een aantal jaar geleden opstaat. Meer keus, goedkoper en vaak blijkt het speelgoed na een sopje weer zo goed als nieuw.

Mijn ervaring is wel dat het kopen van speelgoed waar je zelf vroeger mee speelde vaak tegenvalt. Echt oud speelgoed is toch vaak niet meer in perfecte conditie en ruikt ook vaak (zelfs na het schoonmaken) wat muf. Ook blijkt het speelgoed van vroeger nu niet altijd meer zo leuk te zijn, het is vaak toch wat gedateerd. Een uitzondering hierop vind ik LEGO, dit is èn blijft altijd leuk.

 

tweedehands speelgoed tipsTweedehands speelgoed kopen is leuk, maar er is zoveel dat je wel moet weten waar je naar op zoek bent. Zomaar gaan zoeken levert vaak alleen een berg advertenties op met speelgoed wat je niet wil kopen. Het werkt beter om een gerichte zoekterm te hebben.
Geheel in de stijl van Spel Speel Spelen wil ik je nog een aantal namen geven van wat leuke, onbekendere (en dure) speelgoedmerken. Als je hierop zoekt kom je bijzonder speelgoed tegen, voor een vriendelijkere prijs.

 

 

 

Zoek bijvoorbeeld eens op:tweedehands speelgoed tips

  • Haba
  • Djeco
  • Plan toys
  • Janod
  • Hapé
Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation