Tegu magnetische blokkenVeel kinderen zijn geïnteresseerd in het aantrekken en afstoten van magneten. Magnetisch speelgoed nodigt dus uit om te gaan proberen. Ook is dit soort speelgoed erg handig, zeker in de zomer. Zo gaan er niet zo snel onderdelen kwijt als ze magnetisch zijn en kun je het speelgoed ook gebruiken als je een minder stabiele ondergrond hebt, bijvoorbeeld op de achterbank van een rijdende auto.
Nee, dan heb ik het niet over die vaak veel te klein uitgevoerde magnetische reisspelletjes, Spel Speel Spelen heeft gezocht naar leuk en bijzonder magnetisch speelgoed.

Hieronder volgt een overzicht van wat ik het leukste magnetische speelgoed vindt wat er op dit moment verkrijgbaar is. Ik heb bewust geen prijzen en winkels genoemd omdat sommige dingen op de ene plaats duurder zijn dan op de andere. Wel staat van ieder artikel de naam genoemd, als je deze intypt bij Google krijg je alle informatie die je zoekt. Veel magnetisch speelplezier!

 

Om te bouwen...

geomagsmartmax

 

 

 

 

 

 

 

MagformersTegu magnetische blokken

Janod magneetset

 

 

 

 

 

 

 

 

Als eerste een klassieker: Geomag. Inmiddels verkrijgbaar in vele varianten, degelijk en met sterke magneten. Geomag is kleiner dan het ook afgebeelde Smartmax.

Ernaast Smartmax, ook verkrijgbaar in verschillende varianten, van bloemen tot auto’s. Smartmax lijkt wat op Geomag, maar is veel groter en daardoor al voor jonge kinderen geschikt.

Magformers is de volgende, magnetische vormen waarmee allerlei bouwwerken te maken zijn.

Tegu is een bouwsysteem van houten plankjes die magnetisch zijn.

En tenslotte de magnetische bouwsetjes van Janod, verkrijgbaar als helikopter, raket en vliegtuig.

 

Om te puzzelen…

Smart games magnetische spellen magnetico savannaMagneet mozaiek

Smart games heeft een hele serie magnetische puzzelspelletjes voor een speler in hun assortiment, waaronder diverse tangramspellen, Busy Bugs en deze Waterworld.

Aan de voorkant een puzzel, aan de andere kant een magneetbord om lekker verhaaltjes te spelen, alles in een met deze Smart puzzle magnetico savanne van Quercetti.

Mooie mozaïeken maakt je met deze Hape magneet mozaïek met blokjes van bamboe.

Magneetborden en dergelijke…

cars-magnetics haba magnetisch legspel janod-magnetibook-auto mudpuppy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jumbo verkoopt leuke magnetische speelsets (Magnetics) in allerlei thema’s, van Cars, Sesamstraat en Prinsessen, maar ook van boerderijdieren. De doos is tevens de houder van het magneetbord, waardoor je een stevige ondergrond hebt.

Haba heeft ook prachtige magneetborden en magneetlegspellen, bijvoorbeeld deze van 1001 nacht.

Janod heeft een hele serie magnetibooks in hun collectie, handige doosjes met daarin alle onderdelen om de mooiste auto’s, gezichten, robots en dergelijke te maken.

De blikjes met magneten van Mudpuppy lijken wel wat op de manetibooks van Janod, maar zijn voor iets oudere kinderen. Geweldig leuke blikjes in allerlei thema’s, zowel voor jongens als voor meisjes.

 

Spelletjes…

ha5537 Magnetische knikkers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het spelletje Slot Sidderstein van Haba werkt dankzij magneten, voor onderweg is de mini versie waarschijnlijk het leukst.

Hier kun je allerlei spelletjes mee verzinnen, magnetische knikkers! Altijd leuk!

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation