MakedoKarton, het is goedkoop, stevig en recyclebaar. Een ideaal materiaal om mee te spelen. Het kan van alles worden èn precies zoals jij het wilt. Omdat je er eerst iets van moet maken voordat je ermee kunt spelen wordt het spelen ook een stuk gemakkelijker,  gedurende het bouwen is er tijd om na te denken over wat er gespeeld gaat worden, hoe en met wie. Op dit blog dan ook regelmatig aandacht voor het spelen met karton. Vandaag: Makedo!

 

MakedoVandaag staat er een bijzonder product voor het spelen met karton centraal, want hoewel we heel goed zelf met karton aan de slag kunnen, bewerkt het materiaal niet altijd even makkelijk. Soms heb ik er zelf al wat moeite mee, maar voor veel kinderen is het zelfstandig bewerken van karton te moeilijk. Makedo (make do) is hiervoor een handig hulpmiddel.

MakedoZo zit er in ieder setje Makedo een soort zaagje waar je prima het karton mee kunt bewerken zonder dat je een scherp Stanleymes nodig hebt. Ook kun je met dit stukje gereedschap gaatjes maken in het karton. Hoewel het zaagje maar een plastic dingetje is, werkt het echt goed, gemakkelijk en precies.

 

 

 

 

MakedoToch is Makedo niet alleen een hulpmiddel voor het bewerken van karton, door de herbruikbare verbindingsstukjes en scharnieren kun je ook echt andere dingen met het karton doen.

Er zijn verschillende kant en klare setjes te koop, waarmee je bijvoorbeeld een poppenhuis, een robot of een auto maakt, maar dit hoeft niet. Met een poppenhuisset kun je net ze goed een raket maken en met de robotset een speelkeukentje. Wel zit er bij ieder themadoosje een set stickers om je werk helemaal af te maken. Ook zijn er doosjes te koop met alleen onderdelen, zodat je helemaal zelf kunt bepalen wat je gaat maken. (Mocht je toch inspiratie willen, op de site zijn heel veel voorbeelden te vinden)

 

 

 

MakedoIk was verrast dat het materiaal zo gemakkelijk werkt, kinderen vanaf 5 jaar kunnen met Makedo prima zelf iets maken van karton. Ook de verbindingsstukjes zijn echt heel handig, geen geklooi meer met meters plakband en lijm die toch net niet houdt. Ik vind Makedo erg leuk, het enige nadeel vind ik dat het wel een beetje aan de prijs is. De goedkoopste setjes zijn €11.99 en hoewel dat wel meevalt, denk ik dat het hier niet mee stopt. Ik kan me zo voorstellen dat kinderen graag veel verbindingsstukjes willen hebben voor hun (grote) bouwwerken. Twee setjes Makedo lijkt me niet overbodig, waardoor het redelijk duur wordt om met kosteloos materiaal (karton) te spelen. Wel zijn de Makedo onderdelen heel goed herbruikbaar, dus is het geen uitgave voor iets eenmaligs. Wat mij betreft is het de uitgave ook echt waard. Heel erg leuk materiaal!

Makedo is onder andere verkrijgbaar bij Kleine Sam

 

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation