Mama challengeMeedoen aan een Mama Challenge zorgt voor veel leuke berichten op diverse blogs, maar ook voor posts waarvan je denkt ‘O? Kleding op Spel Speel Spelen???’

Bij de Challenge zitten een aantal opdrachten die niet direct passen bij deze site, maar ik wil proberen om zoveel mogelijk opdrachten uit te voeren en dan kom ik er niet onderuit om toch een aantal keer te schrijven over voor mij vreemde onderwerpen. Wie weet, misschien kom ik door het schrijven over deze nieuwe onderwerpen wel weer op hele nieuwe inspiratie!

Veel van de kleding van mijn dochter komt van Marktplaats en voor deze opdracht was dat ook mijn eerste gedachte. Op Marktplaats vind ik leuke en kwalitatief goede kleding van de duurdere merken voor een vriendelijk prijsje (en wat zoekwerk). Maar…dit is een challenge en dan mag ik mezelf ook best uitdagen… Zou ik voor 10 euro een leuk setje nieuwe kleding kunnen vinden voor dochterlief? Zo heel vervelend is het niet om rond te snuffelen in webshops, dus ik besluit een poging te wagen.

Nu is het gelukkig op dit moment uitverkoop waardoor deze opdracht makkelijker wordt, maar na wat zoeken kom ik er toch achter dat ik onder de tien euro geen complete outfit ga vinden bij de merken die ik normaal koop. Alleen een shirt of alleen een rok wil nog wel lukken, maar ja, dan is ze maar half aangekleed. jurk V&DMama Challenge: Shop een budget kinderoutfit   Ik besluit naar de enige webshop te gaan waar ik weleens nieuwe kleding koop voor mijn dochter, namelijk V&D. Hun eigen merk Frendz vind ik leuk en ook een redelijk tot goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. Ook hier valt het nog niet mee. Ik kan slagen, met een jurk, deze zijn afgeprijsd tot 7 of 9 euro en vind ik ook echt leuk (en als manlief hem ophaalt bij het dichtsbijzijnde filiaal heb ik geen verzendkosten en blijf ik dus netjes onder de 10 euro).

 

Toch ben ik nog niet helemaal tevreden.     Ik vind het een van de voordelen van een dochtertje hebben, je trekt haar een jurk aan en met een kledingstuk is ze leuk aangekleed. Handig, (want aankleden is niet altijd haar favoriete bezigheid) en voordelig. Maar ik wil toch nog proberen of ik ook een tweedelig kledingsetje voor haar kan vinden onder de tien euro.   Mama Challenge: Shop een budget kinderoutfitH&M shirtOp H&M kom ik met wat moeite tot een setje, een grijze broek voor 6 euro en een effen roze shirt voor 3, maar met de verzendkosten erbij zit ik weer te hoog. Ophalen kan niet en om nou te zeggen dat ik het zo’n leuke outfit vind. Nee. Bij Hema kan ik niet echt iets vinden naar mijn smaak, hoewel het qua prijs nog wel net kan.

 

Mama Challenge: Shop een budget kinderoutfit C&A LeggingsBij Zara tref ik een serie van hele lieve shirtjes die allemaal afgeprijsd zijn tot 6,99. De shirtjes lijken ook wat langer te zijn, dus met een goedkope legging eronder lukt het me misschien ook wel. Misschien, want ik kan inderdaad bij C&A een legging vinden voor 2,45 (4,90:2) maar blijkbaar moet ik bij C&A perse voor 19 euro in mijn winkelwagen gooien voordat ik ook daadwerkelijk kan bestellen! En als ik voor 19 euro of meer koop, dan komt er nog steeds 3,95 verzendkosten bij… C&A

Hoewel ik de shirtjes van Zara erg leuk vind, kies ik er uiteindelijk toch niet voor, wij hebben geen Zara in de buurt, dus ophalen lukt niet, er komen verzendkosten (3,95) bij en de shirtjes zijn er in de maat 3 jaar, nu is mijn ervaring wel dat kleding bij Zara niet zo groot valt, maar Nine is 2 jaar en ook niet een van de grootste kindjes. Als ik er een leuke broek of legging bij had kunnen vinden binnen het budget had ik de gok misschien wel genomen, maar nu zijn er wel erg veel ‘maren’…

Mama Challenge: Shop een budget kinderoutfitNa nog een rondje zoeken bij V&D lijk ik geluk te hebben, gisteren was ik al aan het zoeken voor deze post, maar nu ik vandaag nog een keer kijk, zie ik dat er nieuwe dingen zijn afgeprijsd. Gisteren had ik al een broekje gezien voor 5 euro en nu blijken er veel shirtjes ook afgeprijsd te zijn naar 5 euro… Tenminste… na even zoeken blijkt dat van alle shirts die ik leuk vind, maat 92 al is uitverkocht… (en 5 euro en 5 euro, dan blijf ik toch ook niet onder de 10 euro…)

 

 

Pfft! Ik geef het op. Het wordt gewoon een van de twee jurken. Een tweedelig kledingsetje zit er voor mijn dochter niet in. Wel vond ik het leuk om deze opdracht uit te puzzelen. Ik heb gezocht in webshops waar ik anders nooit kom en vond daar toch ook wel leuke dingen. Zeker bij C&A had ik voor het vastgestelde budget wel wat kunnen vinden, maar toen bleek dat ik perse voor minimaal 19 euro moest bestellen en toch ook verzendkosten erbij kreeg, haakte ik af.

Zara had ook leuke dingen en H&M en Hema vielen me een beetje tegen, het was het steeds net niet. Ik denk dat het kopen van een outfit onder de 10 euro makkelijker is als je gewoon even de stad in gaat. De goedkope broek of legging die ik zocht zou ik bij een Wibra of Zeeman waarschijnlijk zo kunnen vinden. Ook zit je dan natuurlijk niet met verzendkosten. Door mijn zwangerschap en bekkeninstabiliteit zit dat er op dit moment niet in. (En online winkelen heeft ook zo zijn voordelen..)

Nine in haar minder dan 10 euro outfitToch denk ik dat 10 euro krap is, het voordeel is dat het nu uitverkoop is en zomer, voor een shirt betaal je minder dan voor een trui, maar het blijft moeilijk. Wel was ik eigenlijk verbaasd wat er te koop is voor weinig, voor 15 euro had ik zeker een leuke outfit kunnen vinden! Goedkoop iets leuks bij elkaar shoppen is heel veel zoeken, kijken en soms ook wel rekenen. Ik heb nu niet gezocht of ik voor een van deze winkels nog een kortingscode kon vinden, waardoor er misschien ook nog wat meer ruimte kwam in mijn budget. Dat had ik nog kunnen doen. Er gaat veel tijd in zitten, maar het kan wel. Het jurkje heb ik besteld, misschien bestel ik toch ook een van de shirtjes van Zara en verder, zoek ik vanavond lekker een half uurtje op Marktplaats!

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

5 Thoughts on “Mama Challenge: Shop een budget kinderoutfit onder de €10

  1. Leuk! Lijkt me ook lastig hoor, al shop ik vooral bij zeeman, hema en jola mode en dan lukt t vaak wel.. heb ook nog maar een kleintje, maatje 62 dan is t ook al iets goedkoper vaak.
    Maar ben benieuwd of mij t gaat lukken!

  2. Leuk! Ik ga de challenge nu doen!

  3. Pingback: Mama Challenge: Gratis uitje voor het gezin

  4. Leuk stukje heb je geschreven! Je komt nog best ver he met 10,-… Ik heb best een hekel altijd aan die rottige verzendkosten haha. Ken je ikenmijnkind.nl al? heel veel leuks voor erg weinig geld!
    Ik doe ook mee aan de Mama Challenge, morgen komt mijn eerste uitgevoerde opdrachtje online 🙂
    Pauline onlangs geplaatst…Fotodagboek #28My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation