Mama challenge: spelen dat je picknicktTijd voor weer een opdracht van de Mama Challenge en ik vind het ook best een Challenge. Spel Speel Spelen is minder een mamablog dan de andere blogs die meedoen en door mijn zwangerschap kan ik ook niet alle opdrachten even gemakkelijk uitvoeren. Ik wil de opdrachten graag in de trant van Spel Speel Spelen uitvoeren en ik kan niet zo gemakkelijk op pad gaan…extra uitdagingen dus!
Andersom wordt je daar weer wel heel creatief van, want neem nu de picknickactiviteit, wie zegt dat je daarvoor met echte etenswaren op pad moet gaan?

 

 

Mijn dochter kent picknicken van filmpjes, vooral het filmpje dat Dribbel gaat picknicken heeft ze al vaak gezien, maar ook van Nijntje bestaat er een filmpje dat ze gaan picknicken en laatst zag ze dat ook Woezel en Pip hun mandje vulden. In huis op de bovenverdieping speelt ze ook weleens dat ze picknickt. Dit bracht me op het idee om deze opdracht gewoon lekker met veel knuffels, een serviesje en speelgoed etenswaren in de achtertuin uit te voeren. Spelen dat je picknickt!

Mama challenge: spelen dat je picknicktWe hebben een oud kleed op het gras neergelegd en hierop de picknick klaargezet. Mijn dochter vond het erg leuk om alle spulletjes te verzamelen en om te kiezen welke speelgoed vriendjes er mee mochten eten. Een tijd lang was ze druk met van binnen naar buiten lopen en alles gereed maken. Nadat ik haar even geholpen had om alle dieren en spullen wat te ordenen, heeft ze heerlijk samen met haar knuffels gespeeld. Nijntje wat te drinken geven, een koekje geven aan eend, een broodje voor schaap, thee maken voor konijn… ze vond het erg leuk!

Mama challenge: spelen dat je picknickt

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation