modderballenModderballen, dat klinkt heel vies! (En ook wel spannend…) Toch valt het alles mee (met het vieze dan…) want als je met deze modderballen speelt blijf je gewoon schoon!

De modderballen die ik bedoel zijn een set van drie doorzichtige ballen die gevuld zijn met een bruine inhoud. Een bal heeft stekels, een bal heeft noppen en de laatste bal is glad. De ballen met de stekels en noppen hebben een vulling van bruine balletjes en de gladde bal is gevuld met zand. Het zijn voelballen waarin je lekker kunt knijpen en kneden. Iedere bal voelt anders en in iedere bal zit ook nog een slang verstopt. Hierdoor wordt je kind nog meer uitgedaagd om aan de bal te voelen en erin te knijpen en op zoek te gaan naar de slang.

De ballen zijn degelijk en voelen prettig aan. De ballen hebben een doorsnee van ongeveer 10 cm en wegen ca 300 gram. (de bal met zand is wat zwaarder) Heerlijk materiaal om mee te friemelen en te spelen en erg goed voor de fijne motoriek.

Wij vonden de bal met zand het leukst, deze bal is dan ook het meest een modderbal. Bij de ballen die met balletjes gevuld zijn heb ik niet echt de associatie met modder. Toch zijn het zeker wel fijne voelballen, ik vind alleen de naam niet helemaal passend. Ook mijn dochter van twee had een duidelijke voorkeur voor de gladde met zand gevulde bal. Steeds zocht ze hem weer op en ging ermee spelen. Ik had de indruk dat ze het gewicht van de bal ook prettig vond, vaak legde ze hem gewoon op haar schoot of ging ze liggen met de bal op haar buik.

De modderballen zijn vooral geschikt om aan te voelen, erin te knijpen en ermee te friemelen, maar je kunt er ook gooi en vangspelletjes mee doen. Als de bal op de grond valt zal hij niet wegrollen. Met de noppenbal kun je wel rollen naar elkaar.

Modderballen zijn onder andere verkrijgbaar bij Het Knuffelkontje

modderballen

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation