moma-string-along-booksEen tijdje geleden schreef ik over het bijzondere speelgoed wat verkrijgbaar is bij het Museum of Modern Arts in New York. Een aantal stukken uit deze collectie zijn ook in Nederland verkrijgbaar, bijvoorbeeld de Moma String Along Books. Spel Speel Spelen test deze rijgboekjes uit.

 

 

 

 

string along booksDe String Along Books set bestaat uit een dikke veter waaraan 10 boekjes geregen kunnen worden. Er zijn 5 verschillende vormen boekjes ieder met een eigen kleur. De boekjes hebben 8 bladzijden en op iedere bladzijde staat een afbeelding of een patroon in de kleur van het boekje. De eerste 2 bladzijden van ieder boekje zijn gereserveerd voor de lichte en donkere variant van de kleur. Bijvoorbeeld lichtrood, donkerrood en dan nog 6 bladzijden met afbeeldingen en patronen. In de boekjes staan meer patronen dan concrete voorwerpen afgebeeld. De boekjes zijn gemaakt van hout en karton. In alle boekjes zit in het midden van iedere bladzijde een gat zodat je ze aan de veter kunt rijgen.

 

SONY DSCDe boekjes zijn mooi vormgegeven en zitten goed in elkaar. Doordat de bladzijdes versterkt zijn met hout, zijn de boekjes wel vrij zwaar. Andersom heeft dit als voordeel dat de boekjes niet kunnen kreuken.

 

 

 

 

Dit leek mij origineel en veelzijdig speelgoed. Met een set zou je kunnen rijgen, bouwen (de vormen zijn stapelbaar) en lezen. Dit is ook zeker zo, maar doordat de boekjes vrij zwaar zijn, zal je kind ze waarschijnlijk niet als ketting willen dragen, daarnaast vond ik het jammer dat er veel patronen zijn afgebeeld, terwijl zeker jonge kinderen vaak meer genieten van herkenbare voorwerpen.

Toch kan ik me ook voorstellen dat kinderen hier veel plezier aan zouden kunnen beleven, zeker de kinderen die graag knutselen, kunnen door het lezen van de boekjes inspiratie op doen voor hun eigen werk, daarnaast is het leuk dat je naast de boekjes te lezen, ze ook nog op andere manieren kunt gebruiken.

Deze String Along Books zijn verkrijgbaar bij Bol.com

Moma string along books

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation