Nijntje verstoppertje spelen“Ik ben verstopt”  “Kun je me vinden?” “Joehoe!”  Wie helpt er mee Nijntje zoeken?
Nijntje speelt verstoppertje is een spelletje voor kinderen vanaf zes maanden tot vier jaar.  Een gezelschapsspelletje voor kinderen van zes maanden? Kan dat wel? Wij testen het uit.

Nijntje speelt verstoppertje is eigenlijk een spellenverzameling en bevat voor iedere leeftijdsgroep een ander spelletje. De spelletjes zijn leuk en passend bij de leeftijd (ja, zelfs voor kinderen van zes maanden!) en je kunt ook je eigen spelvarianten spelen. Waar het bij alle spelletjes om draait is dat Nijntje verstopt is en dat zij gezocht moet worden. Nijntje werkt op twee AA batterijen en zegt iedere tien seconden een woordje of zinnetje. Op deze manier wordt je kindje gestimuleerd om te blijven zoeken en het geluid helpt ook om in de goede richting te gaan zoeken. Bij het spelletjes zit een stapeltje locatiekaartjes die het verstoppen en zoeken gemakkelijker kunnen maken.

Ik vind dit een heel origineel en doordacht spelletje. Als je Nijntje aanzet begint ze niet direct te praten zodat je even tijd hebt om Nijntje op haar verstopplek neer te zetten en zelf weg te lopen. Vervolgens begint het zoeken. Verstoppertje spelen vinden veel kinderen leuk, maar vaak ook heel moeilijk. Door Nijntje te verstoppen wordt het spel veel beter speelbaar. Dat Nijntje iedere tien seconden iets zegt houdt de spelers betrokken, en laat ze ondertussen hun omgeving goed verkennen. Winnen of verliezen staat niet echt centraal tijdens het spel, het gaat echt om het zoeken. Totdat je kindje een jaar of drie is speel je dit spel als ouder met je kindje, daarna kunnen er ook meer kinderen meedoen en kan er eventueel wel gespeeld worden totdat er een winnaar is.
Mijn dochter (inmiddels ruim anderhalf) vindt het een erg leuk spelletje. Ze is zo trots als ze Nijn gevonden heeft en heeft veel pret als ze het popje voor ons verstopt. Meerdere keren per dag vraagt ze om de ‘verstop Nijntje’ . Nu is mijn dochter ook groot Nijntje fan, dat scheelt, maar dit spelletje is ook echt erg leuk. Is jouw kind meer fan van Dora, Kikker of Hopla? Geen probleem, dit spel bestaat ook in deze drie uitvoeringen.

Nijntje verstoppertje spelenNijntje verstoppertje spelen  is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation