OballHet lijkt een simpele bal met gaten erin, weinig bijzonders, misschien zelfs een beetje saai. Maar het is een erg leuk speeltje wat al geschikt is voor erg jonge baby’s, maar ook nog leuk is voor grotere kinderen.

De Oball is een flexibele bal met gaten. Er bestaan verschillende formaten ballen en er zijn ook ballen met een rammeltje erin of een kralenspiraal. Er zijn duwstokken met zo’n Oball erin en als je even Googelt dan zie je dat er steeds meer speelgoed van Oball verschijnt. Hier in huis hebben we de Oball Rattle, een 10 centimeter grote bal met in vier gaten een doorzichtig plastic en kleine balletjes. Hierdoor maakt de bal een zacht rammelend geluid als hij beweegt. Doordat de bal gaten heeft is hij lichtgewicht en heel makkelijk te pakken, je haakt je vinger erin en je hebt hem. Hierdoor kunnen baby’s vanaf zo’n vier maanden ook al goed met de bal overweg. Pakken, ermee rammelen en natuurlijk naar hun mond brengen. Doordat de bal weinig weegt is het ook niet erg als je kleintje er zichzelf per ongeluk mee in het gezicht slaat of de bal laat vallen.  Stella is nu een ruime vier maanden oud en vindt het een erg leuk speeltje.

Maar ook Nine van bijna drie vindt de bal leuk. Ze kan ermee rollen, maar ook mee gooien en wat ze vooral leuk vindt, het vangen oefenen. Door alle openingen in de bal kun je hem gemakkelijke grijpen en heeft ze hem ook regelmatig echt gevangen. Het lukt haar veel beter dan met een gewone dichte bal. Zelf vind ik het een voordeel dat de bal weinig weegt, zo kan ze in huis lekker met een bal spelen, maar hoef ik niet bang te zijn voor de meubels of de kerstboom. Het is nu ook niet echt weer om buiten uitgebreid te gaan oefenen met gooien en vangen.

oballEen erg leuke bal dus, verkrijgbaar in leuke kleuren en geschikt voor verschillende leeftijden. Toch heb ik wel een klein nadeel gevonden, aan de bal zitten her en der kleine uitsteeksels (ik denk van het produceren van de bal) en die zijn wat scherp, minder prettig voor je baby als hij de bal in zijn mond steekt. Gelukkig is de bal van flexibel materiaal gemaakt en kun je deze kleine scherpe uitsteekseltjes (aan mijn bal zaten er drie, waarvan twee scherpe) gemakkelijk met een schaar of mesje verwijderen.

Oball is onder andere hier te koop.

oball

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

One Thought on “Oball

  1. Wij zijn ook erg enthousiast over de Oball Rattle. Ik heb er een blog over geschreven met mijn ervaringen. Mijn dochter is inmiddels 14 maanden, maar vindt het nog steeds erg leuk. Ook andere en oudere kinderen die komen spelen, vinden de Oball Rattle erg leuk! Een echte aanrader http://www.geschiktspeelgoed.nl/blog/spelen-met-de-oball-rattle/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation