De wat? De Ogo Bild Pod! De Ogo Bild Pod is een set van 12 flexibele balletjes en 30 buigzame stokken. De balletjes bevatten gaten waar je de stokken in kunt steken. Op deze manier kun je allerlei bouwwerken maken.
Het materiaal is licht en degelijk, de ballen en stokken zullen niet snel kapot gaan en de montage is gemakkelijk. Als je een bouwwerk hebt gemaakt is het stevig, maar ook flexibel. Veel kinderen zullen het leuk vinden om in de gemaakte vormen te kruipen. Dit kan ook prima, de stokken buigen mee als de kinderen er tegen duwen, maar schieten niet los. Je kunt zelfs met de bouwwerken gooien! Ze stuiteren terug op de grond èn terug in de vorm die je gemaakt hebt.

Ogo bild pod balDe Ogo Bild Pod is gemaakt door Ogosport, een Amerikaans bedrijf opgericht in 2004 door twee designers. Dit duo maakt doordacht speelgoed waarmee actief gespeeld en geëxperimenteerd kan worden. Het speelgoed wat ze maken is geschikt voor jong en oud en stimuleert samenspel tussen verschillende leeftijden. Bij de Ogo Bild Pod is dit ook zeker het geval. Groot materiaal nodigt altijd al uit tot samenwerken, maar ik kan me met dit materiaal goed voorstellen dat oudere kinderen figuren bouwen, waar jongere kinderen vervolgens heerlijk in gaan spelen. Zeker wanneer je een laken over het bouwwerk legt, heb je al snel een mooie tent. Doordat de verbindingsballetjes stroef zijn, blijft het laken ook goed op zijn plaats liggen.

 

 

Toch kwam ik ook een paar minpuntjes tegen, de verbindingsballetjes zijn niet alleen stroef, ze zijn ook een beetje statisch, hierdoor blijft er gemakkelijk vuil zoals haren en zand aan de balletjes plakken. De balletjes zijn wel gemakkelijk te reinigen, even afspoelen onder de kraan en ze zijn weer schoon.

 

Ook moet je per se driehoekige vormen maken met de stokken, vierkante vormen hebben niet genoeg stevigheid en storten in. Tijdens het bouwen kan het werk sowieso een beetje wiebelig zijn, maar toch is zelfs de hele grote bal gemakkelijk in je eentje te maken. Het flexibele materiaal zorgt ervoor dat je foutjes mag maken. Wanneer je een stok tijdens het bouwen in het verkeerde gaatje van een bal steekt, resulteert dit hooguit in een krom of scheef staande stok.

De Ogo Bild Pod is leuk, leerzaam en creatief materiaal voor kinderen vanaf 6 jaar. Jongere kinderen kunnen hier zeker ook lekker mee spelen, maar zullen wat hulp nodig hebben bij het maken van de figuren. Het bouwen vraagt redelijk wat ruimtelijk inzicht van de kinderen en al bouwende verkennen ze allerlei wiskundige figuren.

Zeker wanneer er twee sets worden gecombineerd kunnen er geweldige bouwwerken worden gemaakt.

Trendyspeelgoed verkoopt de Ogo Bild Pod.

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

2 Thoughts on “Ogo Bild Pod

  1. Kwinkelenberg on 9 juni 2013 at 15:47 said:

    Kan ik bij jullie ook reserveonderdelen of uitbreidingsets bestellen?

  2. Sharon Vleugel on 10 juni 2013 at 12:47 said:

    Hallo,

    Spel Speel Spelen is een onafhankelijk en informatief blog over spelen en bijzonder speelgoed. Ik verkoop geen producten.

    Mvg. Sharon Vleugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation