oranje zintuigentafelDe eerste week van de maand, tijd voor een sensopathisch spelidee. Deze maand staat, met zo’n bijzondere laatste Koninginnedag natuurlijk in het teken van oranje!

 

 

 

Oké, maar wat is een zintuigentafel? Voor iedereen die mijn boek nog niet gelezen heeft, hier een korte uitleg. Een zintuigentafel is een bak met daarin een of meerdere sensopathische materialen.

Denk maar aan de zand of watertafels op scholen of op kinderdagverblijven, zo’n bak op een onderstel. Op scholen zit daar vaak zoals de naam al aangeeft zand in, of water, maar je kunt zoveel meer in de bak doen. Om deze reden noem ik het zintuigentafels (‘watertafel met daarin maizena’ is zo’n mond vol). Natuurlijk heb je niet perse zo’n dure zandtafel nodig, een plastic bak die je op tafel zet of op de grond werkt natuurlijk ook prima.

Oranje zintuigentafel

oranje zintuigentafelVul een bak met allerlei oranje dingetjes die je in huis tegenkomt. Van een stukje oranje (doorzichtig) papier, tot LEGO blokjes, tot een schuurspons en rietjes. Bijna alles kan in de bak. Zeker voor jonge kinderen is het heel interessant om deze spullen te voelen en te verkennen, maar ook oudere kinderen kunnen zich vaak een poos met de bak vermaken. Oudere kinderen zijn dan vaak meer bezig met de onderlinge kleurverschillen of ze zijn opnieuw verwonderd door het materiaal omdat ze het nu in een hele andere context zien.
Oranje kleurstalen (van verf) zijn erg leuk om toe te voegen aan deze zintuigentafel!

 

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation