Outdoor Mandala DesignerIk kende de Mandala Designer voor papier, de sjablonen (en het apparaat) waarmee je mooie symmetrische cirkels kunt maken. Leuk om te doen en volgens sommige mensen zelfs rustgevend. Nu is de Mandala Designer er ook voor buiten en dat wekte mijn nieuwsgierigheid. Hoe zou dat werken en werkt het? Hoe groot is het en van welk materiaal? Hoe is de prijs kwaliteit verhouding? Gelukkig mocht ik er een uittesten en werden al mijn vragen beantwoord.

 

 

Ik had de Outdoor Mandala Designer sets al in de winkel zien staan, maar de afbeeldingen en de tekst op de doos brachten me nog weinig duidelijkheid. Toen ik mijn testexemplaar kreeg was deze dan ook snel open. Nieuwsgierig!

Outdoor MandalaDe doos bevat een doosje met 6 verschillende kleuren krijtjes  (dunner dan gewoon stoepkrijt, dikker dan bordkrijt) en een sjabloon. Deze sjabloon is van stevig plastic en zit in vieren gevouwen in de doos.  Uitgevouwen heeft het sjabloon een diameter van 57 centimeter. Ook zit er nog een boekje met uitleg en voorbeelden bij de set.

 

 

 

Hoewel ik meestal gewoon aan de slag ga met het materiaal heb ik nu eerst de handleiding gelezen, op de een of andere manier zag ik het nog niet helemaal voor me hoe ik deze Mandala Designer nu het beste kon gebruiken. Het boekje bood hulp, in een paar stappen staat er duidelijk uitgelegd wat je moet doen.

MandalaHet is het handigste om het sjabloon neer te leggen op de plek waar jij je Mandala wilt maken en langs de buitenrand het sjabloon om te trekken. Vervolgens zet je een hulpstreepje bij een van de 16 pijlen op de buitenrand. Kies dan je patroon en teken met het sjabloon een van de figuren uit je patroon. Als je deze hebt getekend, dan leg je het sjabloon 1,2,3 of 4 pijlen verder (je hulpstreep helpt je hierbij). Teken het figuur opnieuw en herhaal dit totdat je rond bent. Herhaal dit met andere vormen om je cirkel verder op te vullen. Als je tevreden bent over de hoeveelheid figuren in je cirkel (het patroon) kun je hem inkleuren.

 

 

sjabloon MandalaIk had zelf niet bedacht dat je het sjabloon langs de buitenrand omtrekt, maar op deze manier is het, samen met het hulpstreepje, gemakkelijk om mooie Mandala’s te maken. De kwaliteit van deze set is beter dan ik had verwacht, de sjabloon is van stevig plastic wat niet verschuift en ook niet snel kapot zal gaan. Na gebruik kun je de mal gemakkelijk onder de kraan weer schoon spoelen. In eerste instantie vond ik de mal een beetje klein, maar toen ik aan het tekenen ging kwam ik erachter dat de vorm groot zat is, goed hanteerbaar en duidelijk. Ook viel het me op dat het maken van een mooie Mandala best veel tijd kost, als de vorm groter zou zijn zou je erg lang bezig zijn.

 

Outdoor Mandala DesignerDe krijtjes die erbij zitten passen heel goed bij het sjabloon, ze hebben de juiste dikte en geven veel kleur af. Ik kan me wel voorstellen dat deze krijtjes snel op zijn. Volgens mij kun je ook schoolbordkrijtjes gebruiken, deze zijn dunner, maar het werkt ook en waarschijnlijk heb je dan nog meer verschillende kleuren dan de geel, groen, blauw, roze, wit en bruin die standaard in de set zitten.

 

 

Ravensburger is de fabrikant van deze (en alle andere) Mandala Designers en adviseert deze outdoor variant voor kinderen vanaf 5 jaar. Dit lijkt mij wat hoog gegrepen, het is soms best even puzzelen en opletten om een mooi patroon te maken. Zelf vind ik dit speelgoed meer geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 7.

De Outdoor Mandala Designer is in 4 verschillende uitvoeringen te koop voor €14,99 per set, onder andere bij Bol.com. Dit vind ik wat prijzig, maar het is wel een erg leuk artikel!

Mandala Designer Outdoor

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation