Made-by-Joel-Paper-City-Paris-1Speelgoed zelf maken is vaak heel low-budget, maar wat als je nu niet zo creatief bent, of maar weinig tijd hebt? Spel Speel Spelen is deze maand een hele leuke site tegengekomen die je helemaal op weg helpt. De site Made by Joel staat vol leuke zelf maak ideeën van speelgoed, maar biedt ook klant en klare kleurplaten en speelsetjes die je uit kunt printen, bijvoorbeeld leuke papieren steden!

 

 

 

speelset ParijsZelf vind ik de speelsetjes van Parijs super leuk en heb ik deze ook even uitgeprint om eens goed te bekijken en te proberen. Dit speelsetje is er in 2 formaten, normaal formaat en mini. De mini is gemaakt om mee te kunnen nemen en onderweg mee te spelen. Het setje past uitgeknipt bijvoorbeeld prima in een lucifersdoosje of in een klein blikje. Het maken van deze Parijse speelset is heel makkelijk, je klikt op de tekening en hij verschijnt in het juiste formaat om af te drukken. De maker geeft aan dat hij het setjes op mat fotopapier heeft afgedrukt, dit had ik niet bij de hand, ik heb het op gewoon A4 kopieerpapier gedaan, werkt ook prima. Daarna is het eigenlijk alleen een kwestie van uitknippen, eventueel inkleuren, vouwen en spelen maar! Er staat duidelijk aangegeven waar je het papier moet vouwen en als je dit doet blijven de gebouwen en figuurtjes prima overeind staan.

 

Speelsetje Parijs, normaal en kleinHet reissetje is klein, maar er kan heerlijk mee gespeeld worden, het is niet te klein om vast te pakken. Ter vergelijking van de formaten heb ik even beide Eiffeltorens gefotografeerd, met de grote set is het makkelijker spelen en ook echter. (Hoe groter het spel, hoe meer je erbij beweegt en hoe dichter het bij je staat. Het spelen van rollenspel vraagt veel meer van een kind dan het spelen van een soortgelijk spel met Playmobil, daarbij is de afstand tussen het kind en het spel veel groter.)

Toch vind ik het kleine setjes ook wel erg leuk speelgoed voor onderweg, weer eens wat anders dan een kleurplaat of spelletjes doen op een tablet, telefoon of DS.

De hele site is een aanrader, naast deze leuke speelsetjes staat er nog veel meer op, neem eens een kijkje!

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation