Doos Ringo FlamingoEen doos met zeven flamingo’s en twee krokodillen, vier boten en veel reddingsboeien. 3,2,1…Werpen maar! Ringo Flamingo is een actief spel waarin alle spelers tegelijk bezig zijn. Leuk? Spel Speel Spelen test het uit.

Om te beginnen zet je de krokodillen en flamingo’s in het speelbord en zet je het speelbord op de doos. Dit werkt, zoals ik van Ravensburger gewend ben, prima. Alles past goed en is degelijk gemaakt.
Het spel is ook mooi vormgegeven, het speelbord is mooi geïllustreerd en omdat je tijdens het spelen de doos gebruikt, is ook de zijkant van de doos bedrukt. Hoewel het natuurlijk persoonlijk is of je het mooi vindt, spreekt het wel tot mijn verbeelding en zie ik wel echt een vijver met begroeiing en dieren voor me. De illustraties op de deksel zijn een andere stijl, ook leuk, maar wat minder natuurgetrouw, van mij hadden de illustraties op het deksel en op het spel wel dezelfde stijl mogen zijn. Natuurlijk is dat helemaal niet van belang voor het spel, het viel me alleen op.

Iedere speler krijgt een bootje wat je voor je op de tafel zet (twintig tot veertig cm van de hoek van de doos af). Ook krijg je twaalf reddingsboeien die op je boot passen. Je legt er elf op je boot en zet er een in de speciale opening voorop de boot. Met een hand hou je de boot vast en je wijsvinger van je andere hand buig je de reddingsboei die voorop je boot staat wat naar achter. Loslaten maar en je boei vliegt weg.

Flamingo RingoHet is de bedoeling om de flamingo’s te redden van de krokodillen en om dus reddingsboeien om de hals van de vogels te werpen. Dit is nog wel even oefenen, bij mij vlogen de eerste ringen inderdaad weg, maar in de verste verte niet om de nek van een flamingo heen. Van de twaalf ringen die ik had, lukte het me om er een om een flamingo te werpen. In de volgende ronde ging het me wel beter af.

Inderdaad de volgende ronde, want als alle reddingsboeien (tegelijkertijd!) geworpen zijn, is er een ronde klaar. Alle misgeworpen ringen worden weggehaald en er wordt natuurlijk gekeken hoeveel ringen er om de flamingo’s en krokodillen zijn beland. Als je reddingsboei om een krokodil is beland, dan telt die ring niet mee, maar telt er ook nog een ring die wel rond een flamingo zat niet mee. Degene die de meeste flamingo’s heeft gered, wint de ronde. Na drie rondes wordt er gekeken wie het spel gewonnen heeft.

 

Ringo FlamingoHet spelletje is eenvoudig, maar leuk. Er gebeurd veel en vooral de reddingsboeien die per ongeluk helemaal de verkeerde kant op vliegen houden het spel spannend (naast de vraag wie er gaat winnen natuurlijk). Ik kan me voorstellen dat veel kinderen dit een leuk spel zullen vinden. De adviesleeftijd van vijf jaar en ouder klopt in mijn ogen, het werpen van de ringen zal al wel eerder gaan, maar het richten en mikken maakt het spel voor kinderen jonger dan vijf jaar lastig.

Ringo Flamingo is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com

Dit testexemplaar heb ik gekregen van Speel-wijzer, het magazine voor speelvogels

 

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation