knutselen met plakplasticPlakplastic of Boeklon is verkrijgbaar bij de boekhandel en wordt onder andere gebruikt om boeken mee te kaften. Zelf gebruik ik het vaak om mee te knutselen. Hoewel knutselen (het maken van iets) niet onder spel valt is deze activiteit ook heel sensopathisch en dat is wel spel!
Een leuke schone (knutsel)activiteit die ook geschikt is voor hele jonge kinderen!

 

 

 

 

knutselen met plakplasticUit het plakplastic knip ik een leuke vorm en deze plak ik met Pritt Buddy of afplakband op de tafel, de plakkerige kant boven. Maak dan het witte beschermlaagje los en je hebt een plakkerige ondergrond waar je allerlei dingen op kunt leggen. Papiertjes, maar ook draadjes, pailletten, stukjes stof, chenilledraad, gedroogde bloemetjes, allerlei dingen blijven aan het folie kleven.
Veel kinderen vinden het bijzonder om aan het plakkerige folie te voelen en gaan al snel aan de slag met het vullen van de vorm. Thuis knutsel ik op deze manier met mijn dochter van 1, maar ook op mijn werk in het ziekenhuis gebruik ik dit materiaal vaak. Kinderen die door bijvoorbeeld een infuus maar een hand kunnen gebruiken, kunnen op deze manier toch lekker knutselen. Bijna alle kinderen begrijpen gelijk wat de bedoeling is als ik de spullen neerzet en ieder kind vindt het leuk!

Als de vorm gevuld is, zijn er altijd nog wel wat kleine lege stukjes over. Het is leuk om wat glitter over het gemaakte werk te strooien, dat vult de overgebleven plekjes mooi op. knutselen met plakplastic

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

One Thought on “Sensopathisch spel: Knutselen met plakplastic

  1. Heleen on 6 juni 2013 at 12:46 said:

    Goh Sharon, wat ben je toch creatief, leuk hoor je site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation