Sensopathisch spel:Blote voetenpadSensopathisch spelen doe je niet alleen met je handen, maar met je hele lichaam! Voor Moodkids schreef ik een artikel over het spelen met je voeten. Weer eens wat anders en erg leuk en leerzaam, want met je voeten voel je anders dan met je handen! 

Een blote voetenpad is vaak het makkelijkst buiten te maken. Voor dit artikel heb ik bij onze speeltuin om de hoek een blote voetenpad gemaakt, zo was het niet alleen maar voor mijn dochter, maar ook voor de kinderen uit de buurt. En wat natuurlijk ook meespeelde, daar zijn al een aantal (voel) ondergronden dicht bij elkaar te vinden. Ik heb nog meer voelelementen toegevoegd om er zo een heel pad van te maken.

Hoe maak je een blote voetenpad? Lees mijn artikel op Moodkids.

Naast de suggesties die in het artikel staan, nog een tip; Borstels zijn erg leuk om te gebruiken in een blote voetenpad, maar vaak niet zo handig. Een borstel is vaak te klein of de hard om op te gaan staan, of gaat kapot. Gebruik in plaats daarvan een schone handveger om je kinderen het gevoel van een borstel aan hun voeten te laten ervaren.

Het leuke is, als mijn dochter sensopathisch heeft gespeeld met haar voeten dan is ze daarna veel opmerkzamer. Op zulke momenten verteld ze dat de badmat zo zacht voelt, of de plavuizen koud zijn, terwijl ze er op andere momenten helemaal geen acht op lijkt te slaan.

Sensopathisch spel:Blote voetenpad

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation