Sensopathisch spel: Gelli BaffEigenlijk ben ik altijd wel op zoek naar materialen om sensopathisch mee te spelen en hoewel je het meeste materiaal gemakkelijk zelf maakt, is kant en klaar materiaal soms ook erg handig. Vaak is kant en klaar toch sneller speelklaar en kan het ook niet onverwachts mislukken, waardoor je kindje teleurgesteld is. Om deze reden stond er al een tijdje een pakje Gelli Baff bij ons in de kast. Nu dochterlief en ik allebei grieperig en verkouden zijn leek dit me het moment om de Gelli Baff eens uit te gaan proberen.

 

Dit klinkt misschien vreemd, sensopathisch gaan spelen met nat ongevormd materiaal op het moment dat je allebei niet lekker bent, maar sensopathisch spel werkt juist heel goed voor mijn dochter als ze niet goed in haar vel zit. Het is het enige spel wat ze dan toch nog wel een half uur of langer volhoudt en waar ze vaak ook nog wel wat van opknapt. Ook als ze moe van het kinderdagverblijf komt is sensopathisch spel de beste optie. (En in dit soort gevallen vind ik het prima om haar na afloop even een kort filmpje te laten kijken zodat ik ongestoord kan opruimen.)

Sensopathisch spel: Gelli Baff

 

Terug naar de Gelli Baff, een doosje met daarin een zakje gekleurd poeder,een kleiner zakje met wit poeder en een handleiding. Een verpakking is goed voor een gevuld bad met Gelli Baff. Nu hebben wij geen bad en wilde ik het in kleinere hoeveelheden gebruiken voor sensopathisch spel, maar als je het wel in bad gebruikt vind ik acht euro voor een keertje bijzonder badderen best veel geld…

 

Als eerste merk ik dat er niet echt een vaste verdeling is op hoeveel water je hoeveel gekleurd poeder moet gebruiken. In de handleiding staat dat je maar moet kijken wat voor jou de juiste geleidikte is. In eerste instantie heb ik teveel poeder voor de hoeveelheid water, maar ook als ik water toevoeg vind ik het nog best lastig om te bepalen wanneer het nu goed is. Anders dan ik verwachtte blijft de gelei korrelig. Uiteindelijk heb ik een verdeling gevonden en kunnen we aan de gang.

Sensopathisch spel: Gelli Baff

 

Mijn dochter kwam enthousiast kijken, ze is soms wat voorzichtig in het begin van een sensopathisch spelmoment, maar ze vindt eigenlijk bijna alles leuk en is niet snel ergens vies van. Toch vond ze de Gelli Baff helemaal niets, ik denk dat het kwam door de textuur van de gelei. Ze heeft wel echt even geprobeerd, maar vond het duidelijk niet prettig en eigenlijk was ik het ook wel met haar eens, het korrelige materiaal voelt niet lekker aan je handen. Ook qua geur vond ik het niet echt fijn, ik vond het naar Play-doh ruiken.

 

 

 

Sensopathisch spel: Gelli BaffOm de Gelli Baff op te ruimen moet je het poeder uit het tweede zakje toevoegen, de gelei zou dan weer in water veranderen en je zou het dan zo weg moeten kunnen spoelen. Volgens de handleiding kun je ook keukenzout gebruiken in plaats van zakje twee (mocht het zakje te weinig zijn). Hoewel ik maar een klein bakje gelei had gemaakt, heb ik uiteindelijk het hele tweede zakje bij de gelei gekiept en er gebeurde wel wat, maar om te zeggen dat het water werd… In ieder geval kon ik het wegspoelen…
Toen ik tenslotte ook nog flink wat moeite moest doen om de geknoeide gelei weer van de keukenvloer af te krijgen had ik er genoeg van. Het restant van het Gelli Baff poeder heb ik in de vuilnisbak gegooid.

 

Voor ons zijn de waterballetjes een veel leuker en goedkoper alternatief als we sensopathisch met een geleiachtig materiaal willen spelen.

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation