insta-snowSneeuw, in de zomer? Dit klinkt heel raar, maar met Insta-snow kan het echt! Ista- snow zijn minuscule korreltjes die veranderen in ‘sneeuwvlokjes’ als je er wat water bij doet. Natuurlijk is deze sneeuw niet zo nat en koud als echte sneeuw, maar het voelt wel degelijk koud aan en op het zicht heeft het ook wel wat weg van sneeuw. Leuk? Spel Speel Spelen test het uit!

 

 

 

 

insta-snowIk heb een setje gekregen om te proberen. We voegen de juiste hoeveelheid water toe aan de korreltjes en zien het materiaal direct groeien. Dit alleen al is voor mijn dochter heel interessant. Ze stopt direct haar handje in de ‘sneeuw’. Zacht is haar eerste reactie en na een tijdje vertelt ze ook dat het materiaal koud is. Dit klopt, nadat het even gestaan heeft lijkt deze sneeuw kouder te worden. Niet ijskoud, maar je voelt wel dat het koud is, alsof het in de koelkast heeft gestaan. Het voelt ook een klein beetje vochtig aan. Er zit een lichte chemische geur aan het goedje, maar dit vind ik tijdens het spelen niet storend. Insta Snow is veilig voor kinderen om mee te spelen en het is niet giftig. Toch zou ik het niet aanraden voor kinderen die nog dingen in hun mond stoppen.

Mijn dochter associeert het materiaal niet met sneeuw, maar ze vind het wel erg leuk! Met een lepeltje schept ze het van het ene bakje in het andere en ze pakt en voelt ook geregeld in en aan het materiaal. Al snel vraagt ze om wat diertjes, ze heeft pap gekookt en wil het aan de dieren voeren. Een giraf en een baby olifant zijn de gelukkigen, zij krijgen de Insta-snow gevoerd.

insta-snow

Kneedbaar is deze sneeuw niet, je kunt er geen sneeuwballen van vormen. Hierdoor is het materiaal vooral geschikt om te voelen en als speelondergrond. Op internet las ik dat het gebruikt wordt als decoratie tijdens de kerstperiode, ze strooien het op kerstbomen en andere decoratie en lijkt het een paar dagen alsof er overal een laagje sneeuw opligt… Een paar dagen inderdaad, want dit materiaal droogt langzaam op en wordt dan weer kleiner. Als je het dan weer nat maakt groeit de sneeuw weer opnieuw naar zijn maximale formaat.
Natuurlijk moest ik dit ook even uittesten. Ik heb na het spelen wat sneeuw in een klein bakje gedaan en deze in de vensterbak bewaard.
In een open bakje en niet in de zon, is de hoeveelheid sneeuw na vier dagen gehalveerd, het zijn nog lang niet de kleine korreltjes die het eerst waren, maar het is duidelijk ook niet meer de volumineuze sneeuw waar we mee gespeeld hebben. Met wat water groeit erbij groeit het inderdaad weer tot sneeuw. Wel lijkt mijn sneeuw de tweede keer wat minder wit en wat meer geleiachtig.

Zoals gezegd vind ik de Insta-snow vooral voelmateriaal wat je ook kan gebruiken als speelondergrond, als je een bak met dit materiaal vult en wat (pool) dieren toevoegt denk ik dat veel kinderen het erg leuk materiaal vinden om mee te spelen. Het is leuk dat het materiaal opnieuw te gebruiken is, maar ik weet niet of de lange droogtijd handig is. Als je het op school of in een instelling hebt gebruikt met kinderen moet je het dagen laten drogen voordat je het kunt opbergen voor een volgende keer…

Rommelvrij sensopathisch spelen met de Insta-snow lukt niet, al snel ligt het overal, gelukkig is het met behulp van de stofzuiger goed op te ruimen. Behalve dan dat de tafel en onze kleding er heel licht vochtig van werd geeft het materiaal verder geen vlekken.
insta-snow

Leuk materiaal dus, misschien niet heel praktisch, maar wel weer eens heel wat anders om mee te spelen!

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation