Sensopathisch spelen met ijsSpelen met ijs is voor veel kinderen erg leuk, zeker jonge kinderen zijn nog niet zo goed bekend met alle kenmerken van ijs en zijn daarom ook snel verwonderd. Dit zorgt ervoor dat sensopathisch spel met ijs niet alleen heel erg leuk is, maar het is ook nog eens heel leerzaam voor veel kinderen.

Vandaag een spelidee met stukjes ijs, bij mij was dit gewoon het ijs wat vrijkwam toen ik mijn diepvries ontdooide, dit heb ik in een bak gedaan en daar heb ik mijn dochter lekker mee laten spelen. Wat eendjes of andere waterdieren erbij en spelen maar!

 

Dit lijkt heel simpel, maar is zoals gezegd een heel interessant spel voor veel kinderen, mijn dochter van twee was helemaal onder de indruk hoe koud het ijs was en vervolgens dat het smolt en water werd.

Sensopathisch spel met ijs

In mijn boek staan ook nog suggesties voor het sensopathisch spelen met ijs, of kijk eens bij deze oudere post.

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation