sensopathisch spel scheerschuimScheerschuim is heerlijk materiaal om lekker mee te kliederen, het is niet duur en redelijk makkelijk op te ruimen. Het is dan ook een van mijn favoriete materialen voor sensopathisch spel. Natuurlijk kun je het op een tafel spuiten en het heerlijk uitsmeren en erin tekenen, maar er kan nog zoveel meer mee!

 

 

 

 

 

sensopathisch spel scheerschuim

Je kunt bijvoorbeeld een autowasstraat maken door auto’s aan het schuim toe te voegen. Speel dat ze erg vies zijn en door het schuim moeten om schoon te worden. Was de auto’s aan het eind van het spel wel even af onder de kraan.

 

 

 

 

 

 

 

 

sensopathisch spel scheerschuimMaak gemarmerd papier door verf op een dikke laag schuim te druppelen, trek met een stokje lijnen door de verf en het  schuim tot je een mooi patroon hebt. Druk dan je werk af door een papier over het verfschuim te leggen. Wrijf zachtjes over de achterkant van het papier, haal het eraf en laten drogen.

 

 

 

 

sensopathisch spel scheerschuimVul eens een doorzichtige vaas met water en spuit op het wateroppervlak een flinke laag scheerschuim. De kinderen kunnen nu klodders verf op de scheerschuim laten vallen en ontdekken wat er gebeurd.

 

 

 

 

 

 

sensopathisch spel scheerschuim

En mocht je echt zin hebben gekregen… Je kunt ook 2 of 3 flessen leegspuiten op een groot stuk zeil wat je buiten op een grasveld legt… Glijden, schuiven en rollen maar!

 

 

 

 

 

 

 

Sommige kinderen vinden de geur van het schuim zeer onprettig. Misschien vindt je kind een ander merk scheerschuim wel lekker ruiken. Er bestaat ook kinderscheerschuim met fruitgeur, maar let hierbij op dat jongere kinderen het niet in de mond steken. Mocht je kinderen hebben die de scheerschuim in hun mond willen steken, gebruikt dan slagroom in plaats van scheerschuim.

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation