Sensopathisch spel: Spelen met gemaaid grasEen van de dingen die ik zo leuk vind aan het sensopathische spel is dat je vaak speelt met de gewoonste dingen (en dat dat dan toch bijzonder is). Spullen die je in huis hebt, of normaal gesproken zelfs weggooit, worden het leukste speelgoed om een keertje mee te spelen. Vandaag een artikel over het spelen met gemaaid gras!

 

 

Neem een ruime bak, bijvoorbeeld een dienblad met opstaande randen, en vul deze met pas gemaaid gras.

– Heb je niet heel veel gras? Doe er dan wat diertjes en poppetjes bij en laat je kind lekker spelen, ruiken en voelen aan dit materiaal. Je kind kan het gras aan de diertjes voeren, of spelen dat de dieren in een bijna echte wei staan.

 

Sensopathisch spel: Spelen met gemaaid gras
– Heb je wel veel gemaaid gras? Dan zou je ook allerlei dingetjes in de bak kunnen verstoppen, zoals muntjes, knopen van kleding, kralen, steentjes, schelpjes, enz. Je kind kan dan lekker graven, voelen en schatzoeken in het pas gemaaide gras. Iets wat veel kinderen leuk en spannend vinden!

 

 

 

Sensopathisch spel: Spelen met gemaaid gras

Nog andere ideeën:
– Maak met je kind nestjes van het gemaaide gras en geef er vogeltjes en kunststof eitjes bij.
– Bewaar het gras (buiten) een paar dagen en ontdek samen met je kind dat het gras uitdroogt en verandert van structuur. Het wordt nu ook leuk om in het gras te knijpen en te kneden, want het breekt nu gemakkelijk, ruikt het gras nu ook anders?

 

 

 

 

De structuur van het gras geeft een apart gevoel, niet alle kinderen zullen het direct prettig vinden. Ook mijn dochter moest er aan wennen, maar het zoeken van allerlei interessante dingetjes tussen het gras (knopen en kralen) haalde haar toch over om uitgebreid te gaan graaien, voelen en graven. Vind je kind het niet fijn, dwing hem dan niet om er toch mee aan de slag te gaan, spelen moet wel leuk zijn! Het gras is best een aantal dagen goed te houden, probeer het later nog eens, misschien is het dan wel leuk.
De geur van het pas gemaaide gras vonden wij wel heel fijn, het herinnerde mij aan veel zomerse (schoolkamp en vakantie) avonturen.
Sensopathisch spel: Spelen met gemaaid gras

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

One Thought on “Sensopathisch spel: Spelen met gemaaid gras

  1. Mijn dochtertje was een tijdje bang voor gras! Ze zat op een kleedje en durfde er niet af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation