glibberige-glinster-vormenEen lichtbak is een heel leuk hulpmiddel om de aandacht van je kind op bepaalde voorwerpen te richten, maar het is ook gewoon erg leuk om erop te spelen! Zeker nu de wintertijd weer is begonnen en het dus aan het einde van de middag al donker wordt.

Klinkt leuk, maar wat als je nu niet zo’n ding hebt? Echte lichtpanelen kosten al gauw een paar honderd euro, het is dus niet iets wat je zomaar koopt. Sommige mensen gebruiken een oude overheadprojector, maar het kan nog eenvoudiger. Met een transparante plastic bak en een snoer kerstverlichting kom je al een eind. Zet de bak ondersteboven (een bak met een gladde bodem is het fijnst) en doe in de bak een verlichtingssnoer. Eventueel kun je aan de binnenkant of buitenkant van de doos een vel wit vloei of bakpapier plakken zodat je een lichtvlak krijgt in plaats van allemaal lichtpuntjes. Voor onderstaande foto’s heb ik ook nog een andere lichtbak gebruikt, ook zelf gemaakt, namelijk een houten kistje met daarin een tlbalkje en een plexiglazen deksel. ┬áMijn vloeipapier was op, vandaar het (minder mooie) keukenpapier ­čśë

Ok├ę en dan? Je hebt nu de lichtbak, maar waar laat je je kind mee spelen? Dat kan van alles zijn. Ik heb gebruik gemaakt van gekochte glittervormen, maar ook stukjes gekleurde folie, bakjes gekleurd water, glazen kralen, transparante bekertjes en bakjes, het is allemaal erg leuk. Op de foto zie je ook een glazen ovenschaal gevuld met zout op de lichtbak, erg leuk om in te tekenen en te schrijven!

Spelen met licht

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation