Sensopathisch spel: verven met kruidenSpelactiviteiten met geur zijn er niet zoveel, veel vaker staat het voelen, horen en kijken centraal bij het sensopathische spel.
Spelen met geuren is bijzonder voor kinderen en maakt vaak veel indruk, want geur is de enige zintuigprikkel die direct naar de hersenschors gaat. Door deze directe verbinding kunnen geuren hele sterke associaties oproepen, door een geur kun je je bijvoorbeeld opeens weer allerlei dingen herinneren. Een geur kan, meer dan een beeld of een geluid het onderbewustzijn prikkelen.

 

Bij deze sensopathische spelactiviteit gaan we verven met kruiden.  Voor de kruidenverf heb je het volgende nodig:Sensopathisch spel: verven met kruiden

– Witte hobbylijm
– Water
– Kruiden, bijvoorbeeld de potjes die je niet vaak gebruikt, of potjes die over de datum zijn. Gebruik geen hete kruiden!
–  Kleine bakjes
– Cocktailprikkers
– Papier
– Kwasten, het is een wat dikkere verf, die je het makkelijkst met een kwast kan uitsmeren, gebruik voor ieder bakje een aparte kwast.

 

Doe wat lijm in een bakje en verdun dit met een klein beetje water om de ‘verf’ beter smeerbaar te maken. Voeg daarna een flinke hoeveelheid uit een kruidenpotje toe aan dit mengsel. Even roeren met een prikkertje en klaar is je verf! Gebruik voor ieder kruid een ander bakje en maak op deze manier verschillende soorten kruidenverf.

 

Het draait bij deze activiteit niet om het maken van iets moois, maar om het bezig zijn, het smeren en roeren en natuurlijk het ruiken! Je ruikt echt de kruiden tijdens het verven.  Soms zelfs iets te goed, zo had ik voor deze activiteit nootmuskaat gebruikt en dit rook zo sterk  (en ik vind het niet lekker ruiken) dat ik moeite had om verder te gaan met de activiteit.  Kies dus vooral kruiden die je kind en jijzelf lekker vindt ruiken.
Zoals gezegd zijn geurspelletjes intense activiteiten, doe deze activiteit daarom niet te lang en neem geuren die jullie onprettig vinden weg.

Sensopathisch spel: verven met kruiden

 

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation