Zoals ik gisteren al meldde is mijn boek nu verkrijgbaar. Toch zal lang niet iedereen direct een beeld hebben van wat sensopathisch spel is, en waarmee je zoal kunt spelen. Als voorbeeld en opwarmertje hier twee sensopathische spelletjes.

 

 

 

 

Vul een bak (bijvoorbeeld een plastic opbergdoos) met rijst en stop ook wat pompoms, kleine balletjes, steentjes, taartkaarsjes enz. in de doos. Geef er lepels en cupcake bakjes bij. De kinderen kunnen nu met hun handen in de rijst voelen, graven, het door hun vingers laten lopen, enz. Als de kinderen het materiaal een beetje verkent hebben, kunnen ze taartjes bakken in de cupcake bakjes.

Als je een flinke scheut (kinder) badschuim in een bak doet met een laagje water en dit even met een (hand) mixer opklopt, ontstaat er heel veel schuim waar je heerlijk mee kunt spelen. De kinderen kunnen proberen het schuim te pakken, ze kunnen het op hun handen doen en in het rond blazen, ermee in de handen klappen, plastic diertjes in verstoppen, gekke hoeden mee maken, en al spelende ontdekken ze vast nog veel meer mogelijkheden!

Enthousiast geworden? In mijn boek staan nog veel meer suggesties voor sensopathische spelletjes, bestellen? Dat kan onder andere hier. 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation