Seven DragonsSeven Dragons is een spel over draken wat in de verte wat lijkt op het klassieke domino. Dit klinkt misschien een beetje saai, maar dat is het zeker niet. Vaak blijken spellen die gebaseerd zijn op een klassiek spel juist heel goed in elkaar te zitten en dus een garantie voor spelplezier te zijn.
Zo ook dit spel. Het is de bedoeling om een reeks te maken van zeven aaneengesloten draken van dezelfde kleur. Welke kleur? Voordat het spel begint krijg je een doelkaart die je verteld welke kleur reeks jij moet gaan maken, maar pin je er niet teveel op vast, want je doelkaart kan tijdens het spel veranderen. Actiekaarten zorgen voor verschillende gebeurtenissen in het spel, bijvoorbeeld het wisselen van doelkaarten.

 

In het spel zijn nog een aantal regels, maar in de basis gaat het om het maken van reeksen en de actiekaarten die verrassende wendingen aan het spel kunnen geven. (Ik moest een aantal keer de spelregels lezen en het spel goed bekijken voordat ik het helemaal snapte, dus ik hou het hier eenvoudig.)  Het spel is (als je het dus eenmaal snapt) niet moeilijk en duurt ongeveer twintig minuten. Leuk voor even tussendoor en veel spannender dan een spelletje domino. De spanning komt door de actiekaarten, maar ook doordat het aanleggen van kaarten op meer manieren kan dan in het klassieke spel. Daarnaast zorgen de illustraties voor een spannende sfeer.

Draken Seven DragonsDe illustraties zijn, zoals je hier ziet, niet gemaakt voor kleuters, het spel heeft een adviesleeftijd voor kinderen vanaf 8 jaar. In de spelregels zijn wel eenvoudigere spelvarianten opgenomen waardoor jongere kinderen wel mee zouden kunnen spelen, maar dan vind ik de illustraties eigenlijk niet passend. Toen ik dit spel op internet opzocht zag ik dat kinderen van drie en vier jaar het spel (vereenvoudigd) ook al zouden kunnen spelen! In de spelregels hebben ze het over kinderen vanaf vijf, maar ook dat vind ik nog jong.

 

 

 

 

.
De voorloper van Seven Dragons: Aquarius

 

Seven Dragons is gebaseerd op het spel Aquarius wat er veel vriendelijker uitziet. Ik kan me heel goed voorstellen dat kinderen jonger dan acht jaar het erg leuk vinden om de kaarten aan elkaar te puzzelen, maar zelf zou ik dan proberen of ik nog ergens het oudere Aquarius zou kunnen kopen.
Voor kinderen vanaf acht jaar en volwassenen is Seven Dragons wel stoerder uitgevoerd dan Aquarius en bevat het ook leuke, meer complexe spelregels.

 

seven-dragonsSeven Dragons is verkrijgbaar bij Spellenrijk.

Speel-wijzer gaf mij voor deze recensie een exemplaar van Seven Dragons.

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation